Że osobę z stopniem wojskowym żandarm może skontrolować jedynie jeśli ma minimum ten sam stopień?
Pomalutku, aż do skutku. To się nazywa wzmacnianie swej władzy w sposób zamaskowany.
W Polsce nadal obowiązuje Prawo, a nawet i Sprawiedliwość. Nie ma to, jednak nic wspólnego z prawem i sprawiedliwością.
To chyba dobrze no nie? xd
Tak było w stanie wojennym.
czyli jak mam porucznika w spoczynku mogą mi naskoczyć?
I jeszcze zglanować.
Żandarmi na ulicy mają najczęsciej stopień kapsla
ale to ja mogę ich zdeptać
Nie no to nie można dopouscic do takich sytuacji jednak… Żeby tak byle obywatel mógł żandarma zdeptać.
Oficer
Ale napisałeś że w spoczynku… W ogóle to jakieś patologiczne (jak całe wojsko zresztą) że osoba która “wypisała” się już z interesu może coś takiemu zandarmowi podskoczyć bo jest oficerem w spoczynku… Przecież to zwykły obywatel jak każdy inny. W jednym z odcinków czterdziestolatka też biła mi po oczach takie patologiczne układy wojskowe gdy Stefan poszedł do do woja
nie piszę o policji a wojsku
Przy różnych okazjach, małymi kroczkami kształtuje sie zupełnie nowe prawo. Mam na myśli przykładowo zaostrzenie prawa karnego przy okazji kolejnej tarczy antywirusowej. Muszę przyznać że robią to misternie i skutecznie. Mam jednak wielką nadzieję że bardzo krótkoterminowo.
Obowiązuje nie tylko prawo ale i sprawiedliwość
Z tego co wiem nigdy tak nie było.
Było ale tylko z żw. Ale z kolei żw nie czepiała się cywili