Bo ja właśnie do niego wstapilem i jestem zachwycony. Codziennie frajeruje! I jakie to zdrowe i praktyczne!
Oczywiście mam na myśli urządzenie o nazwie “Air fryer” czyli tak zwana beztłuszczowa frytkownica. Gotuje gorącym powietrzem wdmuchiwanym od góry, nie przypala, wszystko jest bez tłuszczu i zachowuje swoje walory smakowe. Pozbyłem się z domu tostera i mikrofalówki, bo to urządzenie doskonale je zastępuje. Polecam, naprawdę fajna rzecz! Można ściągnąć aplikację, w której są setki przepisów wraz z filmikami. krok po kroku. Dziś na obiad zrobiłem pieczoną rybę z młodymi ziemniaczkami, wszystko było gotowe w 20 minut bez kropli wody, lekko tylko spryskane oliwą.
A ja niedawno przypaliłem kartofle, ale garnek zdążyłem uratować. ![]()
Tak. Nawet uważam, że lepiej mieć Air Fryera niż termorobota. Lidlomix jest w moim domu używany tylko raz na kilka tygodni, podczas gdy Air Fryer prawie codziennie.
Ten Twój obiad z zamordowaną rybą jest bardzo nieharmonijny.w świecie Harmonii. Myślisz, że nie będziesz tą rybą przez Ciebie pożeraną?
Miało iść do Bingolii..
Ja byłbym zachwycony, gdybym załapał, jakie bosko genialne są ptaki fruwające, te wszystkie kawki, wrony, gołębie, kosy, wróble, mewy..
Że co? ![]()
AAAAaaa…
Tak!
Moja inwencja to raczej staroświeckie śniadania,o których tyle pisałem na przestrzeni lat.Córka jednak wprowadziła mnie w temat frajera i przekonała za pierwszym podejściem! Szybko i pysznie!!!
Jestem ostatnio bardzo oszczędny ale…Kto wie…Może sobie to zainstaluje i w Anglii ![]()
Powietrzny frajer…
Dobre ![]()
Nie korzystam. Jak mam ochotę na frytki to idę do lokalu w mieście który prowadzą ciapaki. Mają dobre kebaby i frytki