Czy nie sensowniejsze jest nastawienie się na życie

w atrakcyjnej wieczności, niż toczyć wojny o ludzkie chwilowe bezmyślności?

Mnie już się serdecznie znudziło życie wśród bezmyślnych, nieharmonijnych ludzi. Miliony harmonijnych gatunków stworzeń potrafią harmonijnie funkcjonować przy zerowym stanie nieharmonijnych wytworów, a jeden bezmyślny gatunek ludzki musi wytwarzać tysiące rodzajów produktów dla swego nieharmonijnego, bezmyślnego funkcjonowania.

Choć raz napisałeś coś sensownego.
Wiara w wieczność nadaje sens terażniejszości…A wojna jest najgorszym złem.Choć bywa że terror w czasie tzw.pokoju,potrafi to przebić
Otrzymaliśmy dar życia.Napiękniejszy wyobrażalnie dar…Co każdy czlowiek z tym zrobi to już intywidualna sprawa…
Ja w każdym razie,szanuje ten dar i jestem wdzięczny…Staram się dostrzegać piękno bo tak miało być! I żadna kanalia tego nie zmieni
A to że najwyrazniej jesteś zmęczony…Każdy miewa takie chwile.Po każdej nocy jednak,przychodzi dzień.Nie marnujmy tego czasu!!!
To wcale nie takie proste.

2 polubienia

Nawołujesz do zbiorowego samobójstwa?

Oby po tamtej stronie było więcej harmoni. Ja jednak wolę zaczekać na swoją kolej

3 polubienia

Raczej zdecydowanie namawiam do prób przestawiania się na harmonijne odżywianie owocowe i na rezygnację z ubrań.

Taa jak surowe owoce sfermentuja to liczysz na to , ze nie zamarzniesz? Zbyt male stężenie alkoholu, przymrozku mozesz nie przetrzymać.

3 polubienia

Dojrzałe, slodkie owoce są po prostu bosko harmonijne., najzdrowsze..
Przy okazji Dnia Zakochanych pozwól, że Tobie i pozostałym Kochanym Forumowiczkom złożę Życzenia Samych Kochanych Dni.

1 polubienie

Nikt jeszcze nie sprawdził czy ta wieczność istnieje, nie mówiąc juz o tym czy jest atrakcyjna. Wiec wolę wróbla w garści niż kanarka na dachu.

2 polubienia

Za dużą stratę byś ryzykował, a wieczność jest logiczna, i do tego potwierdzona tysiącami wiarygodnych, kompatybilnnych relacji.

Muszę przyznać, że zaskoczyłeś mnie na plus bardzo wysokim poziomem swej odpowiedzi..

a tym bardziej kanarka w autobusie… :thinking:

1 polubienie

2 polubienia

Nawet Ci się udał dziób kanarka, nie mówiąc o nogach..Nie wolałabyś żyć nadrzewnym, harmonijnym kanarkiem?

To nie moj rysunek a umiejetnie zagonionej do roboty AI.
I nie, nie chcialabym.