na operacje brakuje.
PFN zostało powołane, zostało wyposażone w solidne fundusze, nawet cele zostały wyznaczone tylko … efektów nie widać. Mało tego, ujawnione i upublicznione działnia, mające nawiasem mówiąc wiele cech marnotrawstawa publicznych pieniędzy, kolesowskiego ich trwonienia, przyprawiło fundacji paskudną gębę. Trzeba więc temu jakoś zaradzić.
Więc prezydenta na łamy poczytnego AMERYKAŃSKIEGO dziennika. Amerykańskiego, więc nie byle jakiego. Prezydent RP wypowiada się w Ameryce, jak to dumnie brzmi. A co on tam gada? Myślę że znając osobę, nie warto się w to wgłębiać. I jakichkolwiek pozytywnych efektów działania PFN dalej trudno się spodziewać.
No i co z tego?
Jeszcze sie taki rząd nie narodził,ktory by oszczedzal na propagandzie.Piszesz tak jakbym mial przestac pic piwo bo biedne dzieci w Afryce nie mają wody.To nie jest zadne rozwiazanie!
dzieci nie maja prezydenta Dudy.
mnie juz te budyniowe oredzia, odezwy i platne ogloszenia o alergie przyprawiaja. żaden nosnik nawet jak to bedzie najpoczytniejszy organ prasowy wydawany przez Komunistyczna Partie Chin nie zmieni faktu, ze ten pan po prostu nic do powiedzenia nie ma.
95% swiatowych przywodcow nie ma nic do powiedzenia.I to od dosyć dawna.
ale nie wszyscy wykupuja platne ogloszenia - najczesciej maja swoje gazety. ![]()
@okonek ja od dawna wiem że @collins02 to nasz człowiek i poglądami się od nas zasadniczo nie różni (może poza szczegółami), a że lubi przekorę? To tylko ubarwia kontakty.
Oj,nie do konca…
Owszem,lubie piwno pubowa przekore ktora moze pobudzxic do szukania argumentów.Ale mimo wszystko,jestem czlowiekiem prawicy a sferze gospodarki,skrajnej prawicy.
Ponadto nienawidze niczym nie skalana nienawiscia tego trąbienia o tolerancji i "rownosciach"ale z tych tolerancji i rownosci na ogół wykluczania wszystkiego co prawicowe nie mowiac o kosciele i wierze.Innymi slowy,lewactwo stoi u mnie poza marginesem…A to ze bywam na imprezach pisowskich tak samo czesto jak i oponentow,zawdzieczam zupelnie innym cechom,z ktorych z wiekiem jestem coraz bardziej dumny.
I jeszcze jedno.Tym sie roznie od ortodoksow i fundamentalistow tak z lewa jak i z prawa,ze dopuszczam iz kto inny moze miec racje lub prawo do istnienia w swoim swiecie ktory uwaza za lepszy od mojego.
Ja nie krzyczalem po wyborze Obamy ze swiat sie skonczyl,choc byl to ewidentny triumf czarnego rasizmu.
Nie krzyczalem jak ponad polowa owczesnych uczestnikow forum,po wyborze Trumpa ze z dnia na dzien swiat stal sie gorszy i ze,zacytuje ten szczytowy belkot,“obudzilismy sie w innym swiecie”.
I dzisiaj nie podpisze sie pod wierszykiem pt.“Dziekuje”.Mimo iz chyba tylko @Bingola szybciej ode mnie precyzowal swa postawe antypisowska,co siega ok. 5 lat wstecz.Lub wiecej.I gdyby @Vilemo tu byla,moglaby potwierdzic.
Ale bardzo sie ciesze ze uwazasz jak uważasz.To o wiele wazniejsze niz licytacja poglądow.
A jako ciekawostke moge podac ze mimo iz bylem prawie czlonkiem UPR,zawsze wolalem piwo w nieco innym towarzystwie.Mniej jednoznacznym.
Zawsze jak czytam deklaracje używające określeń prawica, lewica a nawet lewactwo, przestaję rozumieć o co chodzi. Dla mnie są to określenia niejednoznaczne. Z Twoim tekstem nie jest inaczej, jeden fragment mi nie pasuje do drugiego. Widać umysł mi nie dopisuje.
Oh, na pewno nie doPISuje.
A ja się pod wierszem podpisuję. Określa w stan rzeczywisty. Jeżeli zależy mi na Polsce, to zależy mi też na tym, by aktualny rząd, jak najszybciej nim przestał być.
Rany,przeciez to w 90% jest sprawa umowna bo inaczej nie daloby sie pisac.I dlatego wlasnie wskazywalem na metlik pojeciowy,wywolany wrzaskiem ze pis to prawica.
Niemniej,raz jeszcze,choc tym razem bardziej troche na wyczucie,podoba mi sie to ze nie za bardzo"optujesz"za jakims[szalenstwem?]
Nic mnie tak nie odrzuca jak ludzie pewni siebie,idacy za sztandarem…Ok. jesli chodzi o kraj i ewentualną wojne.To oczywiste.Ale w czasach gdy klopoty,problemy,histerie sa kreowane przez trefnisiów/idiotow/niedopieszczonych maniakow,wszelkiej masci wodzowie to dla mnie wlasnie ktos kto przeszkadza mi wypic piwo,ze odwolam sie do poczatku.
I jest to najlagodniejsze co potrafie sprecyzowac.
“Nic mnie bardziej tak nie odrzuca, jak ludzie pewni siebie, idący za sztandarem”.
Popieram i dodałbym, że i bezmyślnie za tym sztandarem.
Nie jestem ani za prawicą, ani za lewicą, uznaję rozsądek i złoty środek.
Mnie odrzuca to, że gdy skrytykuję prawicę, ona zaraz zalicza mnie do lewicy i odwrotnie.
I ja się pytam, a gdzie dobro kraju jest w tym wszystkim?
W tym wierszu jest moim zdaniem,sama prawda.
Ale od razu przypomina mi sie,"Gdy narod do boju…“i czym to bylo w pozniejszych rekach.
Wole"Nie bede glosowal na Jarka”,Mlynarksiego,niz te pigułe nienawisci.Zaczynamy byc tacy sami jak oni.I to jest moim zdaniem,najgotrsze rozwiązanie.A na tym forum,niemal co drugi dzien.
Z narodem do boju, to mi się nie skojarzyło. Ale z rzeczywistością tak.
Inną sprawą jest , że nienawiść rodzi nienawiść, agresja agresję i ktoś na tym wygrywa.
Lawina już się toczy. Ktoś, jednak ruszył te pierwsze kamienie.
Na temat wiersza wypowiedziałem się w moim wątku. Jestem za a grafika mnie urzekła.
Od bardzo dawna wskazywalem na RM,nawet przed prymitywnymi wypadami GW.Mialem latwiej,bylem blisko…Zapamietalem.
Tolerowano w imie demokracji yebanej,typy w rodzaju Leszka Bubla.Uznawano ze tak ma byc i ze kazdy ma prawo.No to zbierajcie teraz to swoje demokratyczne zniwo!
Mimo iz sam wierszyk wskazuje na to o czym wszyscy wiedza a o czym powinno sie pamietac,jest jedynie lustrzanym odbiciem tego z czym pare milionow ludzi szlo na ustach do urn w ostatnich latach.
No ale opozycja potrafi sie jak dotad jedynie obrazac.Pluc i nie dostrzegac wlasnej degrengolady.Juz nie mowie o katastrofie AWS ktora dla wielu powinna byc nauczka a stala sie jedynie bezmyslnym" formowaniem nowych szeregow".Znowu wojna?
I kto tutaj jest naczelnym debilem bo im dluzej mysle to tym bardziej odbiegam od tego kto zaczal.Cwierc wieku temu inaczej to jednak wygladalo.
Grafika zaslugujaca na rewolucje francuska…No ale my nie mozemy sie obyc bez przelewania wlasnej krwi.Tego nam nikt nie zabierze.Jak wodki w piesni Mlynarskiego,“W Polske idziemy”
I tylko taka grafika przemawia.Mimo iz bardzo by sie chcialo ten nocnik napelnic szczynami.Dla wlasnej satysfakcji ze stalo sie po wlasciwej stronie.
Powiem wiecej.Malo kto jesli w ogole,ktos obrazil przeszlość tym nocnikiem.
No ale,kogo to obchodzi.A jeszcze by sie okazalo ze dawni powstancy widzieli swoj kraj inaczej?Coz,lepiej spierdalac i zasypac te watpliwosci jakims godlem czy inna flagą.
Tak.Sa rozmaite okolicznosci.Czasem wydaje sie ze reakcje z zastane zlo powinny byc bardziej czytelne…
Nie mam na to recepty.Desperacje na kazdej półkulii prowadzily jedynie do spektakularnych klesk…
Cieżko jest byc przyzwoitym.Im wiecej sie wie,tym bardziej jest sie swiadkiem zła…Czlowiek ktory chcialby inaczej…No moze ma szanse ktora jeszcze nie nadeszła.Kto wie.
Jednak zmusiłam się i przeczytałam… ale nie bedę się wypowiadac…
Gierek i jego propaganda sukcesu mogliby się uczyć.