Czy osoby LGBT+ powinny mieć prawo do adoptowania dzieci?

Co za bzdura…:woman_facepalming:t3:

Wycielas z kontekstu

To akurat są nonsensy. Z mojej wiedzy wynika, że nie można dziecka wychować na geja, jeśli ono samo takich skłonności nie przejawia.

Dac to może by się dało tylko po co

Tu nie chodzi o wychowanie dziecka na geja. To nie jest problem. Niedługo będzie okazja, to poruszymy problem przy piwie… :grinning:

1 polubienie

Oj do tego to i piwa nie trzeba
Dzieci szukaja wzorca i to skutecznego

2 polubienia

Wiem, że nie.

1 polubienie

Oczywiście, że TAK.
Zapewnia to KonstytucJA zapisem w Rozdziale II Art.32

Art. 32.
1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.

Adopcja, to nie wzięcie sobie lalki z regału sklepu z zabawkami. Poprzedzona jest skrupulatną i długotrwałą procedurą weryfikacyjną. Do organów weryfikacyjnych należy orzecznictwo, czy dana para spełnia wymogi określone w przepisach adopcyjnych.

Sfinalizowanie adopcji, a prawo do adopcji, to dwie różne rzeczy. Prawo, wg Konstytucji ma każdy, nie każdy jednak do tego się nadaje.

7 polubień

Z tym ze zmusza sie do zrobienia dziecka
Jak slusznie zauważyłeś prawo ma kazdy
Z tym, ze prawo wyboru i antykoncepcji tez istnieje
aborcja jest dzialaniem skrajnyn

1 polubienie

Nie wycięłam z kontekstu… To cała twoja odpowiedź.

Zmusić parę bi do własnego potomstwa z natury skazane jest na niepowodzenie. Choć cuda się zdarzają, bo przecież wiadomo, że Szurkowski był cudownym dzieckiem dwóch pedałów.

1 polubienie

Moze nie bi a homo?:joy_cat::joy_cat:

1 polubienie

Bi się rozmnazaja radosnie

Oczywiście że nie można. Ja tylko podałam najczęściej podawane argumenty przeciwników. :slight_smile:

1 polubienie

A co ja napisałem?
Cholera, nawet w tej materii brak mi doświadczenia. :yum:

2 polubienia

Nie przejmuj sie
Zaplec wlosy w warkoczyki i masz gwarancje, ze w mojej wiosce zwanej kurortem by bedziesz pożądany :joy:

1 polubienie

A nie wystarczy piesek?

Prawo? Powinny mieć takie prawo. Ale czy powinny mieć taką możliwość?
Ja mam prawo wybudować sobie pałac.
Ale czy mam taką możliwość? :joy:

4 polubienia

Mozesz domek z kart zbudowac. O ile masz karty. Posiadanie kart zabronione nie jest.

2 polubienia

No to może inaczej. Mam prawo zatrudnić 7 osób. Albo i siedemnaście.
Tylko skąd wziąć na wypłaty?

1 polubienie