Czy osoby LGBT+ powinny mieć prawo do adoptowania dzieci?

Moze rzadko to nie.
Ale bywa to mniejszym szokiem, poza tym jest spora grupa ludzi biseksualnych, ktorzy usiluja wytlumaczyc, ze nie wane kto z kim, byle bylo wygpdnie. Ich jakby mniej wdac…

Między kuratorium, a zwykłą szkołą jest przepaść. Kuratorzy/wizytatorzy nie mają pojęcia o warunkach pracy małych szkół. Wszelkie badania, ankiety, reformy były zawsze przygotowywane pod kątem wielkomiejskich molochów.
Teraz na ucznia nie wolno krzywo spojrzeć, nie mówiąc o karze. Zaraz się odwoła, a raczej rodzice, do KO i szkoła ma kłopoty. Dlaczego tak wiele spraw dotyczących przemocy, czy narkotyków jest zamiatane pod dywan? Nie dlatego, że szkoła sobie nie poradzi, tylko dlatego, że jej nie wolno hm… zniszczyć delikatnej psychiki ucznia.
A jedynki na półrocze, czy koniec roku? - to n-l musi się tłumaczyć, nie uczeń. N-l nie nauczył!

6 polubień

I to jest typowe przeginanie pały.

3 polubienia

Tak jest od czasów wprowadzenia gimnazjów.

2 polubienia

Moja druga córka już załapała się na gimnazjum. Powiem szczerze, że nie było jakichś zasadniczych problemów. W podstawówce, do której chodziły obie, nie zawsze dobrze się działo.
W sumie nie byłem za wprowadzeniem gimnazjów, bo bez nich też dobrze to funkcjonowało.

2 polubienia

To nie temat na pisanie, od początku n-le protestowali i ostrzegali o zagrożeniach, oraz o braku plusów tego ruchu, ale kto by nas słuchał :frowning:

2 polubienia

Przedwojenny system gimnazjów zdawał egzamin. Ale wtedy każda szkoła, za samo bycie szkołą była autorytetem, a w szkołach obowiązywała dyscyplina.

4 polubienia

To zdaje sie,nie jest wcale takie rzadkie…

Jest jeszcze opinia o szkole i paniczny strach dyrekcji by niczego jej nie wypomniano.Napomkne tylko ze chcialem wspomnieć o dyktaturze imigranckich pieszczochów a na serio,nie myślałem ze juz do tego doszło.
Myslałem ze przypadek Ukraińca z 2018 roku i jego tatusia ktory rzucal nie tylko obelgami i grozbami to wypadek przy pracy…Otóz nic bardziej mylnego.

2 polubienia

Dziękuję za pozdrowienia :grin:

1 polubienie

Przedwojenne gimnazja miały wyższy poziom niż dzisiejsze licea. Wtedy nie każdy musiał mieć mgr przed nazwiskiem :slight_smile:

3 polubienia

Juz zdana matura nobilitowala :stuck_out_tongue_winking_eye::man_student::woman_student:

3 polubienia