Czy piwo bezalkoholowe

Jest alkoholem? Obecnie w Polsce tak. Każdy kupujący może być wylegitymowany czy ma 18 lat. Słusznie?

Bo sie nazywa “piwo”?

2 polubienia

No ale to nawet z piwem nie ma nic wspólnego.

1 polubienie

No jak nie? Tak samo robione, tylko potem na koniec alkohol odciągają strzykawką :slight_smile:

2 polubienia

No właśnie zupełnie inaczej robione

Ale już wino bezalkoholowe to tak się robi. Wino się później oddestylowuje z alko.

Nie wiem, ale pewien malolat opowiadal mi, ze kelner odmowil jego ojcu jak zamawial dla niego piwo 0,0 obslugi zaslaniajac sie klauzula sumienia…

Według Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi nie można sprzedawać napojów alkoholowych osobom nietrzeźwym oraz osobom, które nie ukończyły 18. roku życia. Prawo określa również, jakie napoje można uznać za bezalkoholowe: piwo bezalkoholowe to takie, które zawiera od 0 do 0,5% alkoholu w całkowitej objętości.
mozna je spożywać publicznie.
Kupić może każdy, nawet przedszkolak.
I do sprzedaży nie potrzeba koncesji.
To tylko nadgorliwość fanatyków, ktorym się wiewiórka kojarzy, bo ruda …
Zreszta kto o zdrowych zmysłach to pije?

1 polubienie

O to właśnie pytałem

W ogole nie robi sie wina bezalkolowego, chyba, ze Gruzini, bo cos kombinowali? Zwykle “wino bezalkoholowe” to roznego rodzaju mieszanki soku z winogron.

Robi się. Destylują do zera. Ale z kolei wódka bezalkoholowa to woda z przyprawami.

Wyjdź

2 polubienia

Misiu ja jestem przeciwnikiem

2 polubienia

Oczywiście że to alkohol. Można się nim tak samo wprowadzić w stan nietrzeźwości, jak napalić w piecu kamieniem węgielnym … :wink:

5 polubień

A fuj!!!
Masz,miewasz z tym problem?

1 polubienie

kogo pytasz?

Oksymoronow nie pijam. Tak samo jak zawsze mnie smieszy weganska tendencja podrabiania miesnych potraw, zamiast wykorzystac mozliwosci jakie daje taka kuchnia po odrzuceniu nawykow? O ile pasztet czy kotlet mielony warzywny to jeszcze ujda, to juz smalec weganski ?
Owszem smarowidelko calkiem smaczne, ale?

1 polubienie

no i to idealne porównanie

No Ciebie,autorze pytania!
Piwosz nawet się przy czymś takim nie zatrzyma.

3 polubienia

Jurku pamiętasz mnie Piochus.

1 polubienie

Istnieje pogląd, że piwo bezalkoholowe, ale też szampan dla dzieci i e-papierosy bez nikotyny, ma na celu wychować przyszłego konsumenta.

1 polubienie