Jest alkoholem? Obecnie w Polsce tak. Każdy kupujący może być wylegitymowany czy ma 18 lat. Słusznie?
Bo sie nazywa “piwo”?
No ale to nawet z piwem nie ma nic wspólnego.
No jak nie? Tak samo robione, tylko potem na koniec alkohol odciągają strzykawką
No właśnie zupełnie inaczej robione
Ale już wino bezalkoholowe to tak się robi. Wino się później oddestylowuje z alko.
Nie wiem, ale pewien malolat opowiadal mi, ze kelner odmowil jego ojcu jak zamawial dla niego piwo 0,0 obslugi zaslaniajac sie klauzula sumienia…
Według Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi nie można sprzedawać napojów alkoholowych osobom nietrzeźwym oraz osobom, które nie ukończyły 18. roku życia. Prawo określa również, jakie napoje można uznać za bezalkoholowe: piwo bezalkoholowe to takie, które zawiera od 0 do 0,5% alkoholu w całkowitej objętości.
mozna je spożywać publicznie.
Kupić może każdy, nawet przedszkolak.
I do sprzedaży nie potrzeba koncesji.
To tylko nadgorliwość fanatyków, ktorym się wiewiórka kojarzy, bo ruda …
Zreszta kto o zdrowych zmysłach to pije?
O to właśnie pytałem
W ogole nie robi sie wina bezalkolowego, chyba, ze Gruzini, bo cos kombinowali? Zwykle “wino bezalkoholowe” to roznego rodzaju mieszanki soku z winogron.
Robi się. Destylują do zera. Ale z kolei wódka bezalkoholowa to woda z przyprawami.
Wyjdź
Misiu ja jestem przeciwnikiem
Oczywiście że to alkohol. Można się nim tak samo wprowadzić w stan nietrzeźwości, jak napalić w piecu kamieniem węgielnym …
A fuj!!!
Masz,miewasz z tym problem?
kogo pytasz?
Oksymoronow nie pijam. Tak samo jak zawsze mnie smieszy weganska tendencja podrabiania miesnych potraw, zamiast wykorzystac mozliwosci jakie daje taka kuchnia po odrzuceniu nawykow? O ile pasztet czy kotlet mielony warzywny to jeszcze ujda, to juz smalec weganski ?
Owszem smarowidelko calkiem smaczne, ale?
no i to idealne porównanie
No Ciebie,autorze pytania!
Piwosz nawet się przy czymś takim nie zatrzyma.
Jurku pamiętasz mnie Piochus.
Istnieje pogląd, że piwo bezalkoholowe, ale też szampan dla dzieci i e-papierosy bez nikotyny, ma na celu wychować przyszłego konsumenta.