Czy pójdziesz na wybory 10 maja?

• Tak gdyż jestem patriotą i chcę by ciągłość władzy w tych trudnych czasach została zachowana
  • Chyba cię poyebało. Chcę jeszcze pożyć i chcę by moi bliscy też jeszcze pożyli. Wybory można przesunąć za pomocą stanu wyjątkowego
  • Nie wiem. Wisi mi to. Na politykę nie mam wpływu a z wirusem to media niepotrzebnie panikę podkręcają. Poluzujcie poślady

0 głosujących

https://pasek-tvpis.pl/p/tvpis8511dc.jpg

Ja i tak nie mam jak zaglosowac, ale mozesz byc pewien, ze mojej moherowej mamusi tego nie ulatwie. Poza kilkoma osobami ma zakaz wpuszczania kogokolwiek do domu. A zaraza postrasze.

Nie, nie pójdę. Ale jeśli będą to wybory “zdalne” to gdybym miała swojego kandydata - kto wie?
Zależy jak to byłoby zorganizowane.

NIE!!! Nie będę głosować w sytuacji, w której fałszerstwo jest bardzo łatwe.

Nie pójdę. Zostanę w domu i będę ostrzył kosę i widły… coś czuję, że za jakiś czas się przydadzą, żeby kogoś oderwać od koryta…

A ja na wyroby se pójdę… cielęce. dobre są… :stuck_out_tongue:

Ale mi narobiłeś smaka… sznycel po wiedeńsku, który robiła moja ciocia (ukochana) po prostu sam nektar i ambrozja!

Czy “PÓJDĘ”???
Moze juz nie zostalo mi wiele zycia ale sam go skracać nie bedę.Jestem za opcją elektroniczną a jesli takiej nie bedzie,za bojkotem.
Wariant Gowina jest jakimś pomysłem,przynajmniej tak mi sie wydaje…Ale dzisiaj jakos nie chcialo mi sie wiecej o tym czytać…

Nie. Nie przyłozę ręki do tej farsy. I tak wygra Duda ale niech potem wie że wybrało go 15% ludzi

U mnie cały ! zakład jak i znajomi mówi Nie

No można nie iść na wybory z jakiejś tam obawy, czy najlepiej gdyby się nie odbyły, ale śmieszne jest to gdy słyszę ze ktoś jako argument przeciwko mówi coś cokolwiek o śmierci a mówią to nawet w miarę wydawało by się poważne osoby XD

Czy Ty wiesz, co mówisz? W cywilizowanym świecie taka impreza jest po prosu niemożliwa.
Zresztą i Duda już się wypowiedział, że raczej wyborów nie będzie.

No nie będzie i dobrze… Chodzi mi o to wspominanie typu “chce jeszcze pożyć” czy “tylko zbrodniarz mógłby to proponować” itp…

A po co? I tak wiadomo kto wygra. A nie podoba mi się to parcie do wyborow “za wszelką cenę”
Zawsze chodzilam. Teraz jakis absurd się dzieje.
Zamiast marnotrawic forse na wybory lepiej przeznaczyc ją na slużbę zdrowia.

Czyli kasa na służbę zdrowia i Duda panujący do śmierci. JESTEM ZA :rofl:

I takie mówienie to racja. Nikt nie wie, co go spotka, ale zagrożenie jest ogromne. Parcie do wyborów w takich okolicznościach dyskredytuje tych co prą. Obnaża ich cynizm i pokazuje naprawdę, kim są. Dla politycznego sukcesu nie wahają się narażać tych nawet, co ich popierają.

Prezydenta mógłby wybrać sejm, no dobra sejm i senat żeby było sprawiedliwiej, a żeby było jeszcze sprawiedliwiej to na końcu o wybranym prezydencie decyduje prezydent Duda, ewentualnie mógłby skierować to do TK gdyby miał wątpliwości czy będzie się nadawać na drugą kadencję haha i tam można zrobić ostateczne głosowanie

Nie kombinuj. Obojętnie jakiej opcji władza by była, w tej sytuacji wybory nie powinny się odbyć. I Duda jest prezydentem nadal, aż do następnych.

wystarczy stan wyjatkowy, ale to za proste rozwiazanie. bo dopiero wtedu okaze sie, ze nie ma kto myslec, a juz na pewno brac odpowiedzialnosci za wlasne czyny.

Dzisiaj przeczytałam, że policja moze sprawdzić moje zakupy, czy faktycznie są 1 potrzeby, jeśli co kilka godzin wprowadzają kolejne zakazy i wmawiają nam, że stanowimy dla siebie i innych zagrożenie, to…
NIE PÓJDĘ!
Takie ze mnie posluszne cielę.
Przed chwilą kolejny raz przejechał radiowóz obok mojego bloku i przez megafon zakazali wyjść z domów.