Kilka polskich takich par już wygrało w sądzie w tej sprawie. Sądy unijne też są za tym by Polska zmieniła prawo
2 razy Nie.
Według mnie powinna uznawać. Mężczyzny, który tylko mężczyznę potrafi pokochać nie można zmusić w żaden sposób do miłości do kobiety. To samo dotyczy kobiet.
Zanim ktoś napisze że nie, niech pomyśli jaki wpływ na niego, jego rodzinę, na nasz kraj, gospodarkę, i inne ogólne rzeczy ma wpływ to że dwoje jakichś ludzi chce być ze sobą?
Praktycznie żaden. Wiec po co wpieprzać się w cudze życie i zakazywać komuś bycia szczęśliwym, tylko dlatego, że mnie się to nie podoba?
Zupełnie żaden.
Ale jak fajnie się “układa” komus życie pod siebie, prawda?
Polska nie powinna zajmować się bełkotem czy bredniami zawartymi poza granicami naszego kraju.Koniec.Kropka.
Trudno powiedzieć. Z jednej strony te związki nawet bez formalizacji nadal będą istniały. Z drugiej zaś strony tu nie chodzi o legalizację tych związków, a tylko o prawo do ich formalizacji.
Jest mi to prawie obojętne bo mnie nie dotyczy, ale podpisaliśmy różne porozumienia międzynarodowe które nas zobowiązują do tego.