znajdowała się pod dominującym wpływem niepoważnej religii, co ma miejsce aż do teraz?
- Poważny
- Niepoważny
- Trudno powiedzieć
- Mam jeszcze inne zdanie nt. temat
0 głosujących
znajdowała się pod dominującym wpływem niepoważnej religii, co ma miejsce aż do teraz?
0 głosujących
A znasz waść powód dlaczego chrześcijaństwo Polska przyjęła? I jaka była wcześniej?
Żeby nie ta niepoważna religia, nie byłoby Polski.
Polska nie przyjęła chrześcijaństwa. W 966 nie było takiego państwa. I nikt nie miał pojęcia wtedy, że takie będzie.
Uprościłem oki?
Oki.
Wytłumacz to takiemu zielonemu co to państwo Polskie itd.
Nie podejmuję się. “Wie” lepiej.
Dokładnie.
I na tym kończymy ten temat…
Mogę się domyślać, że tak to zostało wykreowane, ale to nie znaczy, że trzeba wciąż tkwić w takim niepoważnym wierzeniu.
Pierdolicie towarzyszu zielony
Tam gdzie religia tam zacofanie.
Ale naukowy materializm to nie mniejsze zacofanie…
Używając dzisiejszej retoryki rządzącej partii – w 966 roku Polska porzuciła tradycje i własną religię na rzecz modnej ideologii z Zachodu. Efekt? Mało kto dziś wie o naszych prastarych zwyczajach, zakorzeniły sie te nowe, siłą narzucone.
@anon18020312 kolega tu sie stara nas uświadomić, a Ty mu tak brzydko odpisujesz?
Niekoniecznie kolego. Akurat, ci co teraz rządzą, leżą plackiem przed aktualną religią. Nie przed Bogiem, a religią. Za Mieszka i jego syna i kilku innych Piastów, to religia przed nimi leżała. I kraj się pięknie rozwijał.
Odgłupić…
Koleżanko a gdzie było brzydko? Brzydkie słowa słownik wycina
I to od znienawidzonych u nas Niemców.