Wątpię by na zachodzie to kupili. Zbyt to metaforyczne i filozoficzne. Prędzej wygra niemiecki “Na zachodzie bez zmian”.
Szanse osiolkow po Shreku wzrosły
Faktycznie,bylaby to niespodzianka.
Mimo iz Skolimowski,podobnie jak Paweł Edelman to nazwiska znane i cenione.Czy jednak taka subtelna i kameralna w sumie,opowiesc,da sobie radę?
Nie mam pojecia ale po raz pierwszy od dobrych paru lat,widze ze może być ciekawie.
Ja stawiam na argentyński film i bardzo jestem ciekaw jak owe lata procesu junty"sfotografowali"[WRESZCIE!] sami Argentyńczycy.Reszta świata bowiem, potrafi jedynie nucić"Don’t Gry For Me Argentina"
Film niemiecki to z kolei ekranizacja wiecznej powieści E.M.Remarque’a pod tym samym tytułem…I to tez może być bardzo ciekawe.I także ciekawe w zestawieniu z poprzednimi ekranizacjami.
Dodam jeszcze ze w ekranizacji z 1979 roku, znakomita kreacje stworzył Ernest Borgnine,jeden z moich ulubionych aktorów w ogóle [np. Taksówkarz z Ucieczki z NY lub Tragedia Posejdona czy genialna rola w westernie"Jubal"]
Ha! Będzie co porównywać!
Na temat wspolczesnej (to znaczy ostatnich 100 lat) historii Argentyny trochę filmów powstalo
Tylko jakos nie wyszly poza strefe hiszpańskojęzyczna.
Przyczyn jest dużo, politycznych niestety też…
Fakt.Lepiej z literatura.Osvaldo Soriano"Nie będzie więcej męki,nie będzie zapomnienia"
Być może osłów ale nie Polaków.
Stuhr w filmie"Duże zwierze",powołał do życia niejako,żyrafę.Film średni,szansa przebicia żadna.
Czego by jednak nie rzec o tamtym filmie,był za bardzo europejski by liczyć na Oscara.Zresztą kandydować nawet, szans nie mial.
No i nie mamy oscara. Niemcy 4 oscary.
Osioł przegrał z piekłem I wojny światowej
Lepiej się sprzedaje to co wszyscy znają
Dokladnie.Nie widziałem więc się na razie nie wypowiem ale na ogół tak jest ze nawet słaby remake, ma większe szanse niż nowy i zapewnie nie do końca zrozumiały film z Polski [where the fuck,is that Poland? ]
Nie jest tak źle kolego, żeby kazde g* pochodzilo z Polski?
To Ty mówisz,nie ja.
Na Wyspy zawędrowało sporo tego szajsu.
A co Ty mozesz o tym wiedzieć?
Rozpowszechnianie filmów może być rozmaite w rozmaitych krajach ale polska produkcja jest taka jak jest.
Dla jednych wspaniała,dla innych mało zrozumiała.Dla jeszcze innych,calkowicie obojętna.
Mam gorszych wrogow w postaci indyjskich masówek
A nagroda? Ameryka dysponuje siecia kin
Wiec maja swoje nagrody.
Tandetne?