Czy polski sport ma twarz dziewczyny?

Ok.
Aby nie paplać po próżnicy,SĄ siatkarze.Najlepsi na świecie,w tej chwili właściwie bezkonkurencyjni.Ale to,jak słusznie @Birbant zauważa,budowało się przez lata…I pewnie starczy nam tego na kolejnych lat kilka…
A dalej?
Jest żużel.Ale gdy mówię o żużlu,miewam czasem wrażenie że chwytam się ostatniego sznurka by nie utonąć…Z całym szacunkiem dla Zmarzlika i całej tej naszej szkoły której korzenie widzę w latach 70-tych.
Anastazja Kuś własnie zdobyła złoty medal wśród juniorek,na mistrzostwach świata w amerykańskim Eugene.I to w cholernie dobrym czasie!
Takiego medalu w tej kategorii jeszcze nie mieliśmy…
O Kasi Niewiadomej napisano już tyle że…WIADOMO :laughing:A ona nie jest sama w tym peletonie.Jest jeszcze Dominika Włodarczyk..
Medale w górskich kajakach to chyba znowu tylko dziewczyna… Klaudia…Nie odświeżałem.Jeśli się mylę to przepraszam
W szermierce to znowu tylko polskie szpadzistki…O boksie już nie wspominam bo mimo iż"drgnęło",znaczącą siła pozostają tylko dziewczyny…
A kto się wspina jak nikt inny i kondorom patrzy w oczy?Ole Mirosław oczywiście!
Kto weżmie ewentualne medale w Birmingham? Czy czasem nie tylko Bukowiecka?
Szokujący ostatnio Fajdek zmusza do refleksji i daje nadzieję…I fajnie by było gdybym się w tych rozważaniach ostatecznie zakałapućkał :innocent:
Tenis?
Anyone for tenis? :smiley:
Iga,proszę…
Zagraj tak jak potrafisz!!!

Nasze siatkarki U 17 zakwalifikowały się na MŚ wygrywając z Brazylią i Argentyną. Dla równowagi płci, nasi siatkarze U 18 zostali mistrzami Europy nie przegrywając meczu.

To jest niemal zamknięty krąg.Inne dyscypliny raczej się nie kwalifikują..
Z tym że podkreślam!!!
Nie sposób traktować drużynowego sportu na równi z indywidualnym…To dwie,całkowice różne sprawy

Wielki powrót Igi.
7 medali dziewcząt przy jednym jedynie,Szymańskiego na Mistrzostwach Europy w lekkiej…
A wczoraj złoto Wasick na 50m. stylem dowolnym w trakcie pływackich Mistrzostw Europy…

O Wasick miałem napisać, ale umknęło mi to ze zmęczenia. Byłem w długiej podróży.
Ciekawe czy do tego dołączą nasze siatkarki? Turcja i Włochy poza zasięgiem, ale brąz jak najbardziej w zasięgu. A przy szczęściu to i finał nawet, choć to małe prawdopodobieństwo, bo albo Włoszki albo Turczynki musiałyby wyjść jako drugie ze swej grupy, a tego ja nie widzę. Liczę zatem na brązowy medal.

Możliwości jest więcej ale przede wszystkim kobiece kolarstwo.W tym roku dziewczyny udowodniły przynależmość do światowego topu.
Panowie niestety nie istnieją..I do tego prezentują wyjątkowo żałosną postawę…Jak w żadnym innym sporcie.Oni nawet nie mają prawa do narzekania bo…nie walczą! :angry: