Sprzedawać czekoladowe zajączki na Wielkanoc?
Co prawda po drodze są jeszcze Walentynki
Już sprzedają. Jak nie zauważyłaś zajączki i mikołaje są z jednej formy tylko w innym sreberku
Nie wiem, nie kupuje, bo czekolada na ogol przypomina wyrob czekoladopodobny
Zreszta nie sa tym tradycynym rodzajem slodyczy swiatecznych, wiec sa tylko w sieciach powiazanych z Francją lub Niemcami. Tu jada sie turrony i marcepany.
Turrn to jest rodzaj bloku, zalezy od rejonu - zawiera migdaly, owoce kandyzowane, kakao, zwykle w masie z jajek, czasem z mąka migdalowa lub kasztanowa. I polvoron - ciasteczko z tluszczu i maki z dodakami smakowymi W tym bywa tez kakao.
Wersja mini
A w mniejszych miejscowosciach gdzie uchowaly sie male sklepiki i zaklady uslugowe przed swietami w grudniu zachowal sie zwyczaj czestowania klientow takimi ciasteczkami i slodkim winem typu moskatel.
Kawa opcjonalnie
Kto pierwszy ten lepszy. Złoty czas dla branży. Inflacja tutaj nie przeszkodzi. Zestaw się a postaw się.
Wielce prawdopodobne.
Koszmarki na tzw.halloween,widywalem juz we wrześniu…
Kiedys gdy jechalem do pracy do Elstree,zawsze mijałem posiadlość gdzie chyba sie mieszkańcom znudzilo co roku stroić i zmieniać…I lampki świeciły sie na okrągło
Mmmm… Żadna czekolada, nawet wedlowska nie przebije marcepana…
Spróbuj czekolady mlecznej"Ratuszowa"z Gdańska.Firma chyba"Bałtyk"…
Mój kuzyn który się zatrzymał w latach 80 nie ubiera choinki. Znosi ją co roku z strychu.
Optimum to ubrac choinke pisankami, moze wtedy stac caly rok.
@okonek Wyglądają wspaniale!!!
I smakuja jak wyglądają.
Przy tym to blaszke szarlotki upiec i sprawa swiatecznych slodyczy rozwiązana.
@collins02 Moi Sąsiedzi z bloku na przeciwko już mają lampki świąteczne na balkonie, a radio internetowe Smooth FM, którego często słuchamy gra już piosenki świąteczne i kolędy po angielsku…
Taaaak…A w tv angielskiej co druga reklama zaczyna sie od “this krismas”
“…zatrzymal sie w latach 80-tych…”
Zostawmy juz tę choinkę…
A jak wygląda reszta jego sentymentu?
Włosy,ciuchy,muza?
Włosy od lat tak samo, ciuchy… to co na targu niedaleko sprzedają, muzyka? nie pytaj lepiej. Ale to człowiek któremu czas się zatrzymał, ma do obsiania pole w cyklu 3 letnim. Mogę ci powiedzieć dziś gdzie będzie miał ziemniaki, gdzie pszenicę a gdzie buraki za lat 15.
czyli żyje sobie spokojnie i wedlug planu