Ciekawe kto to zatwierdził? Hodowca papug?
Poprawi widoczność pojazdów na drodze. A i przestępcy szybciej się połapią
Nadmiary farb różnorakih wystąpiły w resorcie?
Nie za dobrze z tymi przemalowywaniami bo do tej pory mogli zaparkować w krzakach i zdrzemnąć się na służbie.A teraz to co biedaki zrobią…będzie ich widać z daleka.
Najbardziej rozbawił mnie pomysł zwiekszenia liczby mrugających lampek na radiowozach. Będzie prawdziwa dyskoteka!
Raczej nadmiar kasy od kiedy rządzi PiS to nie wiedzą na co wydawać bo jest taki dobrobyt dzięki rządom Zjednoczonej Prawicy
Podejrzewam, że zaczęło się od jednego światekła na dachu , ale z czasem pojazdy uprzywiliwane zaczęły się upodabniać do dyskotek albo choinek
Nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się, że stoi za tym lobby światłowe.
Mozliwe, ze jest jakis handlarz bronią bis, sprzedajacy LEDy po okazyjnej cenie?
A odpowiadając na pytanie: no jasne, że poprawi ich pracę. To teraz wiadomo, dlaczego pracowali byle jak: bo mieli za mało światełek i byle jakie kolory.
Dobrze, że ktoś to wreszcie zauważył!
Ladne… mogą być, jezeli to nie ma nic wspolnego z Ukrainą oczywiscie🤣
Takie europejskie bardziej xd
Witam wszystkich. Proszę podajcie mi dokładnie miejsce w którym napisano że radiowozy będą malowane? Bo oznakowanie to tylko folia odblaskowa nie aż taka droga w zakupie prywatnie a kolory… podobne jak w GB np. Za to sprawa światełek… no to już grubszy przekręt się szykuje.
witamy na pokładzie.
Powiedzmy słowo przemalowanie zostało użyte jako pojęcie ogólne. Zmiana wyglądu.
A folię też ktoś produkuje i przetarg można ustawić.
W samym pytaniu chodziło raczej nie o stronę ekonomiczną przedsięwzięcia a pudrowanie rzeczywistości kolokwialnie określane jako leczenie pryszczy pudrem
Błyskanie tymi światełkami w czasie jazdy ma jeszcze jakieś uzasadnienie, żeby taki pojazd już z daleka był widoczny. Natomiast nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego ta cała dyskoteka miga również na postoju, gdy policja prowadzi postępowanie. Podobnie jest zresztą ze strażą pożarną i pogotowiem. Pojazdy uprzywilejowane powinny mieć dla tych sygnałów jakiś tryb postojowy, podczas którego migają np. tylko dwie lampki i mniej intensywnie.
To trend ogolnoswiatowy.
Pewnie wychodza z zalozenia, ze takie auto moze być zaparkowane w miejscu niekoniecznie bezpiecznym dla ruchu, wiec musi byc widoczne.
A czy i kiedy wyłączyć to pewnie juz zależy od szczegolowych przepisow w danym kraju.
Mogę jeszcze dodać, że już od kilku lat widuję na dachach, i to nawet starych, traktorów pomarańczowe światło otrzegawcze , ale nie wiem, z czego to wynika. Czy ze zmiany przepisów, większego czepialstwa policji czy może tak dla bajeru?
Moze jakąś zmiana przepisów? W koncu to "zawalidrogi”. U mnie to keszcze obowiązek kamizelek lub czegoś w z. żółtym kolorku z odblaskami dla pieszych, prowadzących skuterki i rowerzystów poza terenem zabudowanym.
A’propos kamizelek odblaskowych
Temu znaffcy drobiu to juz sie odlecialo niczym Twardowskiemu na kogucie
To jeszcze dla pcheł.
Ale psy i koty już widziałem w kamizelkach odblaskowych.