Czy przestaną produkować?

Jak myślicie - czy przestaną wkrótce produkować płyty z filmami i muzyką (DVD,CD) podobnie jak to spotkało poczciwe winyle* i kasety magnetofonowe?
…No i karzą nam uzależnić się od tego co proponuje internet często w kiepskiej jakości?
Bo nie wiem czy nadal dbać o odtwarzacz :wink:
*Płyty winylowe co prawda robią ale w niewielkich ilościach i jakość ich jest słabowata,nie taka jak dawniej tych “z pierwszego tłoczenia”.

3 polubienia

Mysle, ze inne nosniki przetrwaja. Internet ma te zalete, ze pozwala szybko szmire odrzucic. Owszem niektorym “meteorom” zrobic szybka kasę, ale ciagle plyty czy tasmy racje bytu mają. Nie kupowane w ciemno. Ksiazki tez sie drukuje, gazety znikają.

2 polubienia

To zależy od tego, na ile stabilny się okaże internet. On rozumiesz potrzebuje dużo mikroprocesorów, zarówno do samego internetu jak i do urządzeń odtwarzających, które to mikroprocesory akurat teraz są deficytowe i nie wiadomo kiedy przestaną być… :wink:

1 polubienie

Nie przestaną. Tylko że to będzie margines rynku, taka nisza, jak dzis płyty winylowe.

4 polubienia

Wiem tyle że obecnie nie jest łatwo kupić puste płyty dvd…

2 polubienia

Płyt kiedyś nakupiłem tych do nagrywania tylko szkoda,że zostanę na marginesie w niszy- ale cóż jakoś się z tym pogodzę. :rofl:

Dbaj :grin:

2 polubienia

Wrecz przeciwnie.
Byc moze skala przemysłowa to już raczej niezbyt często i jedynie w odniesieniu do wybranych wykonawców ale to także zależy od kraju.
Jedni przy starych nośnikach są z przyzwyczajenia, inni z uwagi na rodzaj jakości,jeszcze inni powodowani nostalgia…A to wszystko są klienci.I nie każdy toleruje redukcje muzyki do wymiaru telefonu…
To tak jakby zamykać galerie sztuki bo można podziwiać Mone Lise na pudełku od czekoladek!
Ostatnio wpadł mi w ręce bodaj miesięcznik,dotyczacy sprzętu audio…
Wiedziałem ze od lat jestem już do tylu ale nie myślałem ze aż tak!!! Do końca życia nie mam szans tego nadrobić…
Identyczne pytanie można postawić w przypadku książek…A przecież widać od lat ze tradycyjnej książki żadna siłą nie zlikwiduje

1 polubienie

dbac o to

papier OK? nosniki elektoniczne sa zawodne :wink:

1 polubienie