Czy Putin wciśnie atomowy guzik?

Niczego nie "wciśnie"bo to nie jest jego zabawka a za cala procedurę odpowiedzialnych jest kilka osób.Przy czym najprawdopodobniej system działa tylko w wariancie zagrożenia kraju.
Czyli,jesli tak faktycznie jest,dzialanie nawet przy szantażu innych osób odpowiedzialnych za ten krok, jest to wykluczone.

4 polubienia

Jemu to na rękę. Jak opadnie pył to będzie eko. Bez aut, dróg, przemysłu, budynków. Przyroda zacznie się odradzać a człowiek… zacznie od nowa. Kamień zamiast smartfona, skóra zwierzęcia zamiast poliestru. Wszystko w zgodzie ze słońcem, niebem i wodą.

3 polubienia

Ale czemu wy zakladacie ze Putin musialby zmuszac te pozostale 2 osoby czy cos?
Przeciez one sie go pewnie tak boją z tego co widac, ze wykonaja kazde polecenie bez słowa…
Potrzebna zgoda 3 osob… ale od kiedy ktos tam jeszcze ma swoje zdanie nie liczac Putina.

Berlin
Putin*???

Ale Iskander to są pociski tylko krótkiego zasięgu.
Przeciez rownie dobrze moglby uzyc cos co przeleci kilka razy dalej. No nie? Czy nie.
Dlaczego mowa teraz tylko o Iskanderach.

To ma zasieg ponad 10tys km.
W zasiegu cale usa

1 polubienie

Rakiety krotkiego zasiegu
Skuteczne

2 polubienia

@collins02 , proszę Cię, odpowiedz mi teraz na to pytanie @Devil jako zwykły człowiek, jako facet, cywil. Czy te zabezpieczenoa są wystarczające wg Ciebie, dają Ci one poczucie bezpieczeństwa? Przekonują one Ciebie?
Mnie nie, a może jest jakiś plan “b”,o, którym my ludzie nie wiemy. Przecież nie wszystko musi być podane do wiadomości publicznej.

1 polubienie

Ależ oczywiście że nie na 100%.
W obliczu prawdopodobnego szaleństwa,szantażu który jest naczelną cechą sowieckiej polityki zagranicznej a także tego ze w komunizmie wszystko,nawet numer w książce telefonicznej,stanowi tajemnice państwową,pewności być nie może bo o wielu sprawach nie wiemy i nigdy sie nie dowiemy.
Wychodzę jednak z założenia ze skoro zbrodniarze z epoki Breżniewa czy Chruszczowa zostali w epoce zimnej wojny,powstrzymani to tym bardziej teraz gdy metod nacisku jest sto razy więcej a solidarność miedzy narodami nieporównywalnie większa,nie powinno to sie rozwinąć w globalny konflikt.
Najwięksi zbrodniarze naszych czasów czyli koreańscy komuniści,od kilku dekad nie zdobyli sie mimo grózb,na żaden atak…
Jedno czego boje sie znacznie bardziej niz polityki to wspólna cecha sowieckiej mentalności i islamu.Czyli bezgranicznej pogardy wobec ludzkiego życia.

1 polubienie

Ale może tamci mają żony…one mogą mieć realny wpływ. O ile nie zostani odcięci przez szefa od własnego łoża i stołu…

Mam skojarzenia historyczne. Z jakiegoś filmu dokumentalnego mam usłyszane, że Hitler zdecydował się na atak Związku Radzieckiego nie dlatego, że Niemcy były już gotowe, lecz dlatego, bo Hitler uważał się za człowieka śmiertelnie chorego, więc nie miał już czasu na czekanie.

Prezydent Bialorusi powiedzial, ze jego wojska nie beda brac udzialu w ataku na Ukraine. Co o tym myslicie?
A dlaczego Chiny popieraja Rosje?

Slyszalem gdzies ze Lukaszenka nie chce isc z Putinem na dno i teraz ma okazje sie od niego odciac?
A chiny to po prostu na przekor zachodowi?

Ale on podobnie robi jak putin, jedno gada a drugie robi. On czynnie bierze udział w wojnie. Nie wiem, nie śledzisz, nie czytasz?

1 polubienie

Ale wojsko bialoruskie nie bierze podobno (na razie) udzialu w walkach.

Bialorus nie ma zbytnio duzej i mocnej armii(z polską nie mieliby szans), ale mimo wszystko to bylby duzy cios dla Ukrainy gdyby weszli na ich teren.

A pojawily sie teorie ze wojska bialoruskie mogą wedrzec sie na ukrainie przy granicy z Polską i odciąć Ukraine od Polski na calej dlugosci granicy.

Hitler na nieszczescie wielu ludzi by faszerowanym na wlasne zyczenie narkomanem
firmowal szalenstwo bojac sie umierania
wez pod uwage, ze byl w stanie spiaczki, wylaczenia pracy mozgu w czasie pierwszej swiatowej
a niemieckie wychowanie?
daleko mi do oceny, ale Putin - on czy sztab ludzi, ktorzy pracuja za niego? niedotleniony na czas.

1 polubienie

A jednak były info, że wojska pojawiły się w jakimś obwodzie na Ukrainie. Nawet gdyby tak nie było , to.on i tak wspiera bandziora putina na inne sposoby.

2 polubienia

Ruskie z trudem się przedzierają a Ty myślisz, że Białoruskie będą za Ruskich chcieli ginąć? Już ja to widzę. Granica z Polską ma ponad 500km i nie ma tam autostrad czy dwupasmówek … Zdążą ich w lasach wyrżnąć zanim sobie przypomną jak się nazywają …

3 polubienia