Czy Putin zaatakuje Ukrainę?

Jak myślicie?
Jutro rozmowa Putin-Biden.

Wydaje mi się że nie Putin urządzał już podobne prowokacje i prowadził wojnę tylko przy użyciu separatystów przez lata chyba że coś zmieniło jego myślenie

A na co mu ta wojna?

A gdyby tak Putinowi znudzilo juz sie to zycie i cale swoje wojsko puscil na Europe? Ale by byly jaja XD Ja czasami posuwam sie do takich czynów w grach gdy juz mi sie nudzi i nie widze sensu grac XD Więc tak sobie myśle co by było gdyby taki Putin mial juz wszystko w duupie

III wojna światowa…to by było

1 polubienie

Takie plany miał i Lenin, i Stalin.
Leninowskie bolszewickie hordy zatrzymane zostały pod Warszawą i pogonione na wschód, a Stalin po II wojnie prawie pół Europy pod buta wziął. A przed wojną planował podbój jeszcze zanim Hitler do władzy doszedł.

2 polubienia

Podobno jeszcze Stalin po II wojnie światowej szykował się do następnej

1 polubienie

I tak, i nie. W ogóle w planach bolszewików było podbicie całego świata, od Europy zaczynając. Na szczęście dla tego świata, bolszewicka gospodarka była bardzo niewydolna i zachód prześcignął komunistów technologicznie. Ruskie mieli świetnych uczonych, tylko, że kasy brakowało na ich pomysły i wynalazki. Zachód się zbroił, a ludzie żyli dostatnio, ZSRR się zbroił, a ludzie byli biedni. W tej chwili gospodarczo Rosja nie najlepiej stoi. A skutki upadku gospodarczego po Afganistanie odczuwają do dziś. Rosji bać się można z jednego powodu; mają potężny arsenał nuklearny. Można powiedzieć, że na remis z resztą świata.

1 polubienie

Czytała o tym, ale nie pamiętam gdzie.

1 polubienie

I będzie gadal slepy z kulawym o kolorach?

Teraz już nie ma wojen wprost. Myślę, że bardziej mu się będzie opłacało pozbycie się Zelenskiego i obsadzenia go swoim oligarchą. Chociaż ten niecny plan Zelenski rozszyfrował i ogłosił go całemu światu, by Putas znowu się szarpał na wyższą dyplomację.
Można by sondę zrobić.