Czy sprawdzałeś już ile rząd PiS zabierze twojemu miastu/gminie w ramach tzw. "Nowego Ładu"?

Nie pięć a od 3,8 do 4,6% zależy kto i jak liczył, do tego Rumunia miała 9% i była kilka miejsc wyżej od Polski. Po drugie mieliśmy mniej niż 5% w czasie prosperity, za poprzednich rządów mieliśmy 3,8% w czasach kryzysu światowego i to był wyczyn.
Tak słaby wynik jak mamy teraz w połączeniu z zanikiem inwestycji zagranicznych plus inflacja daje bardzo groźną mieszankę, wystarczy jakieś zawirowanie wokół eksportu, czy gwałtowny wzrost cen ropy i energii, a nasza gospodarka posypie się jak za Gierka.

3 polubienia

To są dane GUSu bardzo optymistycznie przeliczone.

3 polubienia

Rumunia o nadrabia stan zapasci gospodarczej w jaka wpedzil ja Ceausescu&Co.
Ale to narod ambitny.
Wiekszosc Rumunow Cyganami nie jest.

4 polubienia

Nie mają co robić ewidentnie…

Rośnie inflacja i podatki nowe (inne podwyższone). Problemy spowodwowane pandemią koronawirusa, a teraz jeszcze chcą marnować pieniądze na pałac saski :confused:

Szkoda mi słów!

1 polubienie

Nawet nie wiedziałem, że był taki protest :confused:

W opisie filmu jest przeciwko czemu:

1 polubienie

W nowym ładzie zyska tylko kilka kilka branż - np firmy 1 osobowe z zyskiem do 5 000 zł, fryzjerki do 2000 zł, itd większość straci pomimo że odpadnie składka zdrowotna która jest chaczykiem dla skarbówki - przekroczysz limit i będziesz skubany. Nowy ład wprowadzi większy bałagan i chaos, w mętnej wodzie wiedzy rząd będzie miał najlepsze połowy

2 polubienia

Szczerze powiedziawszy jeszcze nie usłyszałem ani jednej pozytywnej opinii na temat Nowego Ładu od kogokolwiek… Wszyscy mówią, że to tragedia, ale ja osobiście się nie przyglądałem więc nie mam pojęcia co i jak :confused:

1 polubienie

Kojarzy ktoś tego ubranego w mundur ? Ja go tylko ocipinkę kojarzę, ale zawsze wiedziałem, że jest trochę walnięty! Dopiero teraz dochodzi do mnie to że jeszcze bardziej niż myślałem…