… z młodych gniewnych,wyrosną starzy,wkoorvieni?
Jonasz Kofta.
Tekściarz i poeta,poeta i tekściarz…W jednym dzisiaj szeregu z Osiecką i Młynarskim…
By nie bylo ze tylko śmierć bywa okazją
… z młodych gniewnych,wyrosną starzy,wkoorvieni?
Jonasz Kofta.
Tekściarz i poeta,poeta i tekściarz…W jednym dzisiaj szeregu z Osiecką i Młynarskim…
By nie bylo ze tylko śmierć bywa okazją
Rozumiem, że wyciągasz nogę do dialogu?
Sam nie wiem…
Nie chce mi sie spac,myśle o finale z Henin…
A poza tym,nie cierpie tego notorycznego siegania po cudze wypowiedzi[linki]
W koncu dzisiaj jednak padne
Jak to co? Awantura sasiedzka gotowa…
Z siekierami ganiac sie beda.
Kofta zawsze będzie mi się z Dialogami i z Hybrydami kojarzył. Chociaż wiem, że to tylko namiastka twórczości…
Szkoda, że jego kolega Pietrzak tak się zeszmacił…
Nie tylko Pietrzak wybral taka droge…
O tak!
Wlasnie gra mi Don Mc Lean i to z tych czasów…
Pietrzak?
To jest dla mnie nie do pojecia.Byl w “Kochaj albo rzuć”,na swoim poziomie a nawet bardziej bo u nas film rzadko "nosił"gwiazdy.
A potem zgorzknienie,bo tak to widze,stało sie jego manifestacją.
Przeciez wiemy ze to nie jest kretyn.Wiec co sie do licha,stało???
Straszne jest to"wybrał"
Kuroń i noblistka tez wybierali.Ale wtedy świat byl jakiś inny…
Ja mialam na mysli bardziej Zelnika czy Rosiewicza - w zasadzie podobnie jak Pietrzak wybrali stala robote w powtorkach, gwarantawane pelne sale starych fanow.
Ze akurat zwiazali sie z opcja zalatujaca Toruniem?
Od kilkudziesieciu lat powtarzaja stare numery i dziwia sie, ze ich nie oklaskuja jak to kiedys bywalo.
Zgorzknienie? Pewnie z czasem przyszlo.
Fakt.Tak to wybrali.Na tej wlasnie"czestotliwości"…
I to jest najsmutniejsze. Żeby Polska Była Polską śpiewało pół Polski, ja do tej pory z pamięci całość mogę wyśpiewać. Tyle, że po tym co Pietrzak zaczął sobą reprezentować, to mi się odechciewa, Jeszcze do niedawna myślałem, że on po prostu zawsze chce być w opozycji, ale dotarło do mnie, że po prostu na starość zgłupiał,
No a co do Kofty, to bez tego się nie da:
i znowu i raz jeszcze…
Dlaczego to sie nie starzeje???
Glupie,naiwne pytanie?
To tak jak z Sami Swoi. Co roku tradycyjnie oglądane w okresie świątecznym, nigdy się nie znudzi, mimo, że cały film można zacytować z pamięci ;
Mam to samo wrazenie.
I niech tak zostanie bo w zamian,nie ma nic.
Chyba ze Pan Wolodyjowski.Tu też cytaty biją o lepsze ze Stawką…
A teraz przetlumacz to kanadyjskim kolegom
Polskości nikomu nie da się ani przetłumaczyć, ani wytłumaczyć. Chociaż z sąsiadką miałem spór o “trzy palce” (a konkretnie oskarżony zostałem o zagrabienie pasa gruntu o szerokości sześciu cali między naszymi posesjami )
Ja pier…Czyli to bywa na serio???
Istnieją. Ignoranci. Tylko dlatego, że nie umieją czytać planów. Mało tego, gdy przyniosłem plany i starałem się wytłumaczyć, nadal nie była przekonana. A ostatnio marudziła, że woda jej stoi w ogródku, bo zlikwidowałem u siebie w ogrodzie trawę i wysypałem duże otoczaki (takie 10-15 cm średnicy) do rowu odpływowego. Też nie trybi, że woda płynie między kamieniami, a nie stoi. Jedyne co widzi, to że poziom kamieni jest powyżej jej gruntów o prawie stopę (bo chciałem zasypać ten rów bez blokowania spływu wody). Gdybym chciał zatkać, nasypałbym ziemi i tylko na górze wysypał dużo droższe kamienie
Jak w każdej branży.Ale i tak musialem to przeczytać dwa razy
O ile rozumiem jak woda dziala,o tyle nie rozumiem,o co chodzi Twojej sąsiadce…
Ale zostawmy to…Niech ma ten swoj ogródek,bez zmian…
Na osiedlu wzdłuż domów jest taki rów odprowadzający wodę do studzienki biegnący przez wszystkie ogródki wzdłuż ulicy, i ja go zasypałem dużymi jak pięść kamieniami, żeby wyrównać teren a jednocześnie nie zatamować spływu wody przez ten rów. To nagle jej woda stoi “wszędzie”
Bo może, zwyczajnie,żeby być gniewnym trzeba być młodym? Bo wtedy ma się energię, trochę idealizmu, więcej czasu i mniej do stracenia…bo liczą się przeżycia a nie wygoda i stabilizacja…