Czy to bajka czy nie bajka, mówcie sobie

… jak tam chcecie a ja jednak Wam powiadam że to jest bardzo trafna chociaż dosadna charakterystyka:
obraz
A dziennikarz TVN24 Krzysztof Skórzyński jest tak znakomitym dziennikarzem że nie pozwolił rozmówcy wywinąć się od odpowiedzi na najkłopotliwsze pytania. Wprost, w sposób stanowczy ale bardzo kulturalny wymógł jego otwarcie się. I dowiedzieliśmy się co myśli o brutalności policji czy nowym RPO.
To była rozmowa-majstersztyk.

5 polubień

A opinia pana Migalskiego? Trafna jak zwykle, mało słów a dużo treści.

2 polubienia

Ja tu mam mieszane uczucia. Adrian gadał też o wkurzonych przeniesieniem prokuratorach.

Co do policji - w sumie nie mam zdania. Moje myśli błądzą między pandemią, zakazem zgromadzeń, i pojedynczym prowokatorom a przesadą służb. Bo ewidentnie chcieli protestantów nastraszyć

1 polubienie

Po co tu dokladac komputery?

Tak, powiedział że jak prokuratorom nie podoba się rzucanie nimi po Polsce to mogą sobie zawód zmienić.

2 polubienia

Bo mogą. Uważają się za elite a to tak naprawdę pazerna mafia. Jak sędziowie. Nie bronie PiSu ale uważam że sądownictwo i szeroko pojęty wymiar sprawiedliwości wymaga gruntownej reformy. By nie zajmowano się śliwkami w czekoladzie i szczekającymi psami (długimi miesiącami) tylko poważnymi sprawami. Wiesz o co mi chodzi.

1 polubienie

Wiem o co Ci chodzi i podzielam Twoje zdanie. Tylko że PiS krzycząc głośno o reformie sądownictwa i prokuratury w rzeczywistości psuje to co jeszcze działa i przeorganizowuje na swoją modłę. To znaczy na swoje potrzeby. A wraz z tym całe prawodawstwo. Nic co PiS zrobił w ramach swoich reform nie poprawiło sprawności aparatu sprawiedliwości, wprost przeciwnie. Za to kłamstw i reklamy wokół tego co niemiara.

2 polubienia

Powiedz mi co reformy nie wymaga?
Nepotyzm kwitnie

Szkoda, że prezydent nie może sobie zmienić profesji, gdyby sie okazało, że się nie nadaje.
Ale to profesjonalista, przecież! Tak jak i ta policja.
I Kaczyński też wzorowo się zachowuje - tylko nawyzywał opozycję od zdradzieckich mord i kanalii, a przecież mógł zabić! Czyli jest OK!

4 polubienia

I suweren czuje się suzerenem?

2 polubienia

A taki był cudny ten prezydent w czerwcu i lipcu. Wszystko w kraju naprawiał i ulepszał, za wszystko odpowiadał… na każdy temat miał zdanie. A od zaprzysiężenia mu baterie wyjęli i siedzi na dupie jak złamany dziad. Teraz mógłby być sobą… i pewnie jest… Nikim.

3 polubienia

Jednak w momentach kiedy wygłaszał niektóre kwestie, widocznie te co do których miał pełne przekonanie (naprawdę? a może wprost przeciwnie?) jakoś dziwnie sie zapalał, podnosił głos, jakby sam sie nim podniecał. Jakby mu na moment jaja przyszyto.

2 polubienia

Gdzie te jaja, gdy kobiety pałowano? Gdzie, kiedy łamano prawo? Prezydent zbędnego ględzenia i otwierania kościołów

2 polubienia

Prezydent mial ciezkie dziecinstwo
Poczytajcie wypociny jego tatusia
No i do tego zona nauczycielka niemieckiego?
Zeby nie bylo niemieckiego mnie uczyli z miernym skutkiem

1 polubienie

On jaja po akcji zdaje jak policjant broń służbową. I lądują w szafie pancernej u Jarka.

Ciekawe życiorysy to ja czasem czytam. Z naciskiem na “ciekawe”.

2 polubienia

Dajace się podciągnąć pod trudne dziecinswo hagiografa?

1 polubienie

Hagiografia mnie nie specjalnie interesuje.

jest częścią naszej kultury :wink: warto znac,

1 polubienie

Ja nie jestem człowiekiem kultury. Jestem tylko konsumentem malutkiego jej skrawka. Wedle możliwości. image

1 polubienie