Szukałem sobie czegoś na Ali Express i trafiłem na nasiona roślin. Czy myślicie, że zdjęcia kwiatów i owoców tych roślin to fejki, czy też takie rośliny istnieją? Mamy tu botanika, niekoniecznie harmonijnego??
Pierwszy wygląda nieprawdopodobnie i myślę, że to ściema. Pozostałe? Możliwe, że zdarzają się tak ukształtowane egzemplarze, bo nie bardzo chce mi się wierzyć, że wszystkie tak wyglądają.
Wygląda realnie a tylko ujęcie jest ciekawe.
Nigdy nie zaglądałem na Ali Express. Zaciekawiłeś mnie.
Nie wierz we wszystko co widzisz w necie
Myślę, że te oczy w kwiatku to ściema, bo jaki kwiat się tak błyszczy.
Owoce, a raczej warzywa może istnieją pojedyncze egzemplarze, ale na pewno nie cały wysiew.
U nas też są dziwne egzemplarze
To juz prawdopodobne
Ale pozostale ro wedlug mnie fotomontaz
Takie widzialam tez
Podobnych marchewek i pietruszek w naturze widziałem już kilka. Moja małżonka zerwała kiedyś ogórka, który był obwarzankiem, prawie regularne kółko, dwa końce się od siebie, pół cm,
Prawidlowo, zgodnie z harmonijna natura…
Tez jestem tego zdania
Pierwsze-średnio,wygląda raczej jak kompozycja roślin, do tego odpowiednio sfotografowana.
Kolejne-ktoś po prostu wyłuskał ciekawe egzemplarze, u nas też można takie znaleźć. To ziemniak w kształcie serca, to marchewka w kształcie penisa…roślinki chyba lubią udawać elementy nieharmonijnych ludzi
Orchidee maja rozne, przedziwne ksztalty, odpowiednie ujecie zalatwia reszte. A te papryczki, czy pomidorki,? Gdzies czytalam, ze Chinczycy wysylali porcje nasion w kontenerkach w Kosmos i potem badali wplyw promieniowania na rosliny - moga takie mutanty sie trafic, zreszta w naturze tez bywaja.
Ten akurat jest prawdziwy.
A z ciekawości jak u cebie z dochodzeniem paczek z Aliexpres? U nas już jest expres tydzień z hakiem i paczka jest.
5-6 tygodni. Nie kupuję dużo, z reguły szybki ochronne do telefonów
Kiedyś też tak było ale teraz pojawia się data kiedy dotrze i półtorej tyg
To po prostu storczyk, podrasowany, bo ktoś miał bujną wyobraźnię
To storczyk małpi Orchis simia , są różne ciekawe gatunki
To tak jak tą zwykłą muchołówką Dionaea , tam rasują na jakieś monstrum
pokażą Ci to
a tak naprawdę, to jet to
trzeba dokladnie przeczytac oferte - po pierwsze to nasiona, wiec moga ale nie musza wzejsc, a jak juz jednak im sie to uda to moga, ale nie musza malpy przypominac.