Myślę, że tak…
Bardzo piekny zreszta ten efekt.
A także ulotne wrażenie.
A Widmo Brockenu ktoś widział? Hę?
Czytalam o tym, ale gory to ja wole ogladac na kartkach pocztowych
Nie, ale sprawdzę!
O:
W górach byłam nie raz ale nigdy nie byłam widmem…
Zimno
Dziś włożyłam kurtkę zimową…
To oko nieba
Na zrzutka jest zbiórka Zupy na Monciaku na ciepło dla Ukrainy https://zrzutka.pl/z2jzzb Słyszałam o nich, ale więcej nie powiem, bo nie wiem. …ktoś pytał na którymś temacie, jaką zdolność chciałbyś mieć to ja bym chciała, żeby można było pozbawić ludzi możliwości czynienia podłości.
Widma Brockenu w całości nie zdarzyło mi się, ale samą glorię, czyli okrągłą, bardziej owalną niż okrągłą glorię - tęczę, to raz widziałem. W Bieszczadach w 68.
Za to obserwowałem z kilku metrów piorun kulisty, 11 lat wtedy miałem i stałem metr przed ścianą deszczu, suchym będąc, bo w plecy parzyło słoneczko. To, z kolei, było w połowie lat 70, między Piotrkowem Trybunalskim, a Częstochową. Też, mniej więcej w połowie drogi.
Byłem na Brockenie, (tu dowód jakby co), ale widma Brockenu tam nie widziałem.
Łąk górskich tlen
słowo telefoniczne,
jak by tego, ten…
Efekt halo jest wtedy, kiedy do słuchawki lub innej telefonicznej francy ktoś się drze “Haloooo!” “Haloooo!”, ale rozmówca jest przygłuchy i nie rozumie o co chodzi …
Za take halo, to w morde walo…
A ja w tym roku widziuałem Widmo Brockenu z samolotu. Poniżej fotka, marna bo komórką ale jak się powiększy to widać cień samolotu otoczony aureolą ( w centrum zdjęcia)
Mam gdzieś podobne zdjęcie. Jak znajdę zapodam. Ciekaw jestem, jak to u mnie wyszło, bo już dokładnie nie pamiętam.
Cud boski?
Zwykla fizyka. A,ze ludzie mają skojarzenia transcendentalne?