@anon18020312 Trochę niewiedzy, trochę konserwatyzmu, nieco zacietrzewienia, odrobina syndromu oblężonej twierdzy… No i zobacz na Adama i Ewę: bardzo chcieli mieć wiedzę i bardzo źle na tym wyszli ![]()
Oni jak Harmonik chcieli jabłko. I jak tu dostali bana. A wiesz jak było z Ewą?
@anon18020312 Znam wiele alternatywnych historii, ale Twoja z pewnością mnie zaskoczy. Dawaj!
Nie ma żadnych alternatywnych historii. Bo tak, naprawdę, to nie Ewa była pierwszą kobietą. Była drugą. Ta pierwsza opuściła Adama i też zbuntowała się przeciwko Bogu, a później została kochanką pierwszego buntownika. To tak w telegraficznem skrócie. ![]()
Harmonijny to ban-anami karmiony
Jak mu smakuje?
Więc wąż nakłonił Ewę do zjedzenia jabłka…
-tssssy zjedz to jabłko będziesz piękna…
I zjadła…
Na to bóg się wk… i zakazał wstępu młodym do raju. Po pewnym czasie błąkają się Adaś i Ewka po ziemi i spotykają wężą… Ty hu ty zły straciliśmy przez ciebie raj a mnie bóg mówił że mam zapłącić krwią…
-tsssyss spoko nie przejmuj się… Wynegocjowałem dla ciebie dogodne miesięczne raty…
Lilith ![]()
![]()
Bingo…, proszę pani… ![]()
I z tego jabłka pierwszą wódę zaczęto pędzić. Niech żyją jabłka! ![]()
Z jabłka wino nie wódka. Ale sok do wódki i owszem.
Jak nie, jak tak? A o calvadosie słyszał? A o sznapsie? Tylko, że to tak niedobre, że na wino przeszli. ![]()
Pisz o normalnej.
A ty piłeś kiedyś szwedzką wódę? Nie dziwię się że jak jechałem tam to zawsze znajomi zamawiali Polską.
@birbant Tak, wiem o Lilith… Czyli potępianie kobiet niepokornych ma, niestety, długą tradycję… https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Lilith
Normalną to się pije, a nie pisze. Spytaj kolegi @Devil to Ci powie… ![]()
Właśnie Lilith nie dała się pokonać. Ale i tak masz rację.
calvados i nie bluznij
Piłem to świństwo, Dużo wódek piłem.
Się nie zna. Szwecja fajny kraj ale alkohole mają straszne.
to nawet nie świństwo. Ale zarobiłem na każdym wyjeździe dużo. Za 0,7 słabej polskiej wódy dawali 300 koron