takimi słowami jak “zwyrole” czy “złoczyńcy” ?
Mi się skojarzyła tak najpóźniej jakoś w drugim miesiącu wojny
W takiej sytuacji ukraińscy bohaterowie bronią nas przed bandą ruskich zwyroli, sku****li i złoczyńców XD
A wiadomo co w końcu znaczy ta litera?
Pewnie to co napisałem haha
Pewnie o Związek Radziecki
Jest kraj Związkowy Rosji i Białorusi oficjalnie
Nikt nie wie. Trzeba by się cofnąć do początku wojny. Na niektórych pojazdach było “V”
To od Grupy Vagnera bodajże
Różne wyjaśnienia czytałam.
Z - z Rosji
0 - z Białorusi
W sumie nie wiadomo. Są także przypuszczenia, że jest oznaczanie pojazdów literą to po to, by ruskie onuce nie atakowały swojaków.
Mi się ta litera kojarzy z ZERO lub jak uczciwie przyglądam się tym ruskim pojazdom, to ze słowem ZŁOM
Ja to sięnawet dziwiłam, co oni tak tą taśmą izolacyjną wszystko obklejają, ale to jakaś wstążka jakiegoś Jerzego jest czy coś
W końcu ludobójstwo w Mariupolu, Buczy czy Irpieniu zdawałoby się potwierdzać moją tezę XD
v to pewnie od варвар =barbarzyńca
Warwar to barbarzyńca po rusku lub ukraińsku?
Tak, w obu tych językach.
zapomniani barbarzyńcy
Jak słuchałem ostatnio Zełeńskiego to po ukraińsku świat to “swit” a po rosyjsku “mir” jak ruski mir
A dzieci po ukraińsku “diti” a po rusku “dieti”
Pamiętam jak w dworzec w Kramatorsku przywaliła rakieta balistyczna z napisem “za dieti” co wskazuję na wielkie pranie mózgu w ruskim mirze
A Ukraińcy pisali na maskach samochodu “diti”. Nie wiem jak pisać cyrlicą xd
Ukraińcy ustali że literami oznaczają daną grupę armii która jest przypisana do danego rejonu Ukrainy np.grupa armii z literą Z jest przypisana do działań w Donbasie z kolei Z wpisane w kwadrat oznacz grupę armii mającą działać na Krymie
Nawet nie widziałem litery Z wpisanej w kwadrat xd
Są jeszcze inne litery jak X,O wpisane w kwadrat lub w okrąg ale widziałem to tylko na jednym nagraniu