Mokro i zimno. Nawet psy nie chcą iść na dwór
Już za kilka godzin początek astronomicznej jesieni . Za kilka godzin ruszam do boju , urlop urlopem a na waciki trzeba zarobić … ale żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce .
Słońce ma być i 26 stopni ciepła … Popatrzymy
Wreszcie trochę upał zelżał, dzisiaj było tylko 26 stopni…
U mnie jest przepięknie,27-28 stopni. Niby od piątku ma się popsuć.
Ty to pewnie masz jak w raju
Twoja wyspa rzut kuflem od Sardynii,z ktorej dostalem pocztówke tydzien temu.45 st. w momencie szczytowym…
Jak w Tunezji
Nawet nie masz pojęcia,że się nie mylisz z tymi słowami o raju .
A moze mam
Zazdroszczę Ci tego miejsca.To taki dosyć zagadkowy rejon Europy,z barwną historią i,jak dla mnie,dosyc intrygującymi stosunkami spolecznymi [wyspa kontra Francja]…Czasem mam wrazenie ze to jak z Baskami w Hiszpanii…
Ale z tego co pamietam…Drogo.Szukałem jakiejś"furtki"ok. 2 lata temu i wydawalo mi sie ze to diablo drogie…
Wiesz @collins02 , mnie się wydaje,że jak się chce jechać/lecieć na Korsykę, to.na własną rękę bez żadnego biura podróży. Finansowo na pewno będzie korzystniej.
Tak,na ogół tak bywa…
I jak sie świat wyprostuje,wierz mi,zrobię to!
Jakis lot do Bastii czy Ajacio to powinno byc ok. 2 godzin lub mniej,z Londynu…
Przez te cholerną zaraze dociera do czlowieka jak szybko zycie mija…
Aura jest bardzo jesienna i faktycznie melancholijno-senny nastrój może dopaść w każdej chwili. Niemniej w robocie mam wesołą kompaniję, a w pokoju gdzie pracuję zasiada loża szyderców, więc … samie wiecie.
@czarny_rycerz Witaj w klubie! U mnie też masa ludzi: tyle że wszyscy on-line i przez telefon…
U mnie na razie firma stawia na osobiste stawiennictwo. Ale pewnie do czasu … właśnie się dowiedziałem, że u dwóch kumpli z drugiej siedziby firmy wykryto deltę.
@czarny_rycerz My możemy sobie rozsyłać co najwyżej wirusy komputerowe
Jeszcze jak mozna skorzystac z porad “tubylca” to samodzielne zaplanowanie wycieczki wyjdzie taniej i ciekawiej.
Jeszcze tydzień temu wygrzewała się we Włoszech.