Czy Ukraińcy powinni nam okazać większą wdzięczność za wsparcie?

Prawica i Nawrocki tak twierdzą. Szczególnie konfa i Braun

Nie wystarczy że codziennie giną broniąc siebie i Europy oraz wykańczają ruskich wojaków oddalając wojnę od nas?

3 polubienia

Zaczęło się od pamiętnej rozmowy Żełeńskiego z pomarańczową małpą… Po tej rozmowie przypomniano ile razy nie naciskany Żełeński dziękował Amerykanom - 33 razy

Teraz tę retorykę przejął nasz alfons.
Myślę, że na podziękowania przyjdzie czas po wojnie, teraz trzeba bić moskali.

2 polubienia

“Misiaczek” pilnuje dresiarskiego elektoratu, wiec gra tak, jak elektorat mysli. 25lat temu wchodzilismy do sojuszu Nato, w czasie, kiedy doradca J.Cartera polskiego pochodzenia opisywal sytuacje geopolit.naszego regionu i bylo wiadomo skad czyha zagrozenie i mozna bylo przewidziec co sie stanie… To nie niespodzianka, jesli chodzi o to co sie teraz dzieje i ile ludzi ginie. Niestety jak ktos sie zajmuje hobbystycznie obijaniem facjaty to nie wnika w geopolityke, bo jego horyzont myslenia tego nie obejmuje.
Nastepni w kolejce sa Baltowie i my niestety, a tam jest przelewana krew.
Mialam sie nie denerwowac przed snem, bo az mi sie krew gotuje, jak te fochy "misiaczka"widze.

5 polubień

Paranoja.
Tam gina ludzie, zyja na ruinach? Tego sie nie kupi.
Choć jako potomek ludzi, ktorzy Wolyn przezyli? To odczepcie sie.od Żelenskiego. Za polsko chinska granice na Uralu wypijmy.

3 polubienia

Wdzięcznosc (nie mylic z unizonoscią) jest ok.
Czy faktycznie muszą okazywac wdziecznosc? Chyba nie, choc mogą. Ale żądanie tej “wdzięcznosci” - totalny brak klasy!

4 polubienia

Ludzie najczesciekj okazują.
Gorzej jest w polityce.

1 polubienie

Brak wdzięczności oraz"eksportowanie" młodzieży z flagami banderowców to chyba jednak większy brak klasy.
Nikt nie powie złego słowa o tych co walczą.
Jednak niemal w całej Europie widzimy tych co nie walczą…I nie mam tu na myśli “bab z tobołami”.
Sam popieram walkę Ukraińców o zachowanie godności i zawziętą walkę o normalność…A jednak dawniej było wykluczone by w kraju ogarniętym wojną,sport funkcjonował na circa 15-18 miejscu w świecie…Taki przykład.

1 polubienie