Czy wczorajsze blackouty w Hiszpanii, Portugalii, Francji, mogą być

ostrzeżeniem, że szybko zbliża się kara za bezmyślność ludzkiej nieharmonijności cywilizacyjnej?

Nie

1 polubienie

A ja uważam, że TAK, bo po co byłyby te miliardy Galaktyk z biliardami Planet, jak nie do wychowania nieharmonijnego gatunku ludzkiego? Życie na Ziemi jest zbyt cudowne, aby było przypadkowe.

Co za bzdura!!!
Wiedziałem że odpalisz coś takiego… :roll_eyes:

1 polubienie

Osobiście nie chciałbym być wczoraj na Półwyspie Iberyjskim, nawet dla doświadczenia się. Wystarczy mi wyobraźnia, co tam musiało się dziać..

Znowu zapominasz brać lekarstw.

1 polubienie

Jedyna obawą bylo jak uniknąć chaosu, kradziezy. I jednak, żeby nie nastapil efekt domina. Bo brak pradu to brak przeplywu informacji.
Ludzie tak przywykli do wygod cywilizacji, że jakj sygnalizacja swietlna przestaje działać?
Internet wylaczyli na czestotlowisciach ogolnie dostepnych? Glupieli.
Kwestia ustalenia czy jest to błąd systemowy czy swiadome dzialanie zwane cyberatakiem?

1 polubienie

Tego raczej nie dowiemy się co się naprawdę stało. To wyjaśnienie naukowe, które obarcza warunki pogodowe, które spowodowały wyłączenie prądu, trochę brzmi nieprawdopodonie. No ale jakieś sensowne wyjaśnienie jest, dla ludu.

Teraz jest to pole do rozwoju teorii spiskowych, takich jak ta, że jest to sprawdzanie społeczeństwa, jak się zachowają, jakie konsekwencje wyłączenia prądu na taką skalę mogą wyniknąć. Sprawdzają, czy jakieś systemy bezpieczeństwa dobrze się zachowają. etc.

To są tylko przyczyny mniej prawdopodobne, te bardziej, mogą dotyczyć działalności kryminalnej, spowodowania tak wielkiej skali awarii, ażeby spróbować ataku na banki, etc. Chociaż czy na pewno?
Tą książkę, którą czytałem nieźle analizowała ten problem, zwłaszcza z punktu widzenia przestępczego, jak łatwo można było też chaos w społeczeństwie spowodować, jak szybko degenerowała się sytuacja społeczna. Teraz wciąż nie wiemy niczego najgorszego, bo jak co, wiele systemów bezpieczeństwa nie działało, więc to był raj przestępczy.
No i w tej książce zostało nieźle to wyjaśnione, jak trudno później linie energetyczne do normalności doprowadzić. No i tutaj też to mamy. Nie wiem, czy już w całej Hiszpanii płynie prąd. Zabaczymy, czy Madrid Open zostanie wznawione. Ehe, idę sprawdzić, może Świątek już gra, plan był na 12 rozpoczęcie meczu.

1 polubienie

Uff, Madrid Open, Iga się rozgrzewa, wszyskie reklamy się świecą :upside_down_face:

To ostatecznie od matki natury. Ludzkość musi wrócić do początków i zacząć żyć w zgodzie z naturą i w jej rytmie

Mnie uczono, ze nie ma fego zlego co by? Do negocjacji zostalo. I czas jest pojeciem wzglednym :wink::heart_eyes::heart_eyes:

1 polubienie

Tu bu kolege @ZiraaeL zatrudnic? W czynie spolecznym?