Czy wiesz kiedy jest Dzień Spódnicy?

Tylko bez podpowiedzi od wujka Google :slight_smile:

nie :stuck_out_tongue:

Nie wiem kiedy jest dzień spódnicy, nie miałem pojęcia, że wymyślono takie święto. Ale historycznie, to można powiedzieć, że już w epoce jaskiniowej noszono spódnice ze zwierzęcych skór, kobiety i mężczyźni. Tak mówią, między innymi rysunki naskalne.

Kiedy nastały cywilizacje, to w niektórych ich epokach, kobiety nosiły spódnice, ale moja wiedza w tym temacie jest mierna.

Ciekawe, czy Szkoci też świętują?

2 polubienia

@birbant
Obawiam się, że Szkoci nie świętują, bo to święto wymyślone przez znaną polską firmę pończoszniczą :blush:
Typowy PR-owy zabieg, żeby móc pokazać i zareklamować swoje produkty przy okazji “niewinnego” święta :grin:

3 polubienia

nie :upside_down_face:

1 polubienie

Nie wiem. Kalbi podaje, ze dzis dzien bielizny i dzien ostrygi.
Ale jak znam zycie tu wieksze szanse na swietowanie ma Miedzynarodowy Dzien Piwa i Piwowara ustanwiony w 2007 na wniosek Kanady. Choc pierwsze obchody byly czerwcu nastepnego roku

@birbant, nie wiem ile razy do roku obchodzi sie swieto piwa, ale oprocz dni poświęconych wiekszym lub miejszym mruczkom chyba jeden z najpopularniejszych powodow do swietowania?

4 polubienia

Nie wiem. Nie noszę
:rainbow:
Kobiety też coraz rzadziej

1 polubienie

Dlaczego nie nosisz? Nie masz prostych nóg? :thinking:

1 polubienie

Włochate

1 polubienie

Hmmm… nie wiem jak się je depiluje lub goli,bo akurat nogi mam od zawsze łyse, ale są na to specjalne sposoby: maszynki, kremy itp.

Nie dzięki. Chłop to ma być chłop

1 polubienie

Sukienki do łask wrocily od paru lat.

No, skoro tak, to już milknę :joy:

1 polubienie

Ja widzę mode na szerokie gacie u pań. Dramat.

Juz były.
I wracaja do łask
Jesli chodzi o fasony spodni to pomyslow jest sporo -

Od lat juz nie ma jednolitego wzorca mody, sa pewne trendy, ale już nie tak obowiazujace jak kiedys czyli niczym chinskie mundurki.

Nie podoba mi się

@Devil @okonek @joko
Odbiegacie trochę od tematu :smile::smile:
Ale z drugiej strony podoba mi się, że wciągnęliście się tematy modowe :grin:
Jak macie jakieś pytania, które Was nurtują w tym chętnie pomogę i odpowiem :blush::blush:

Kwestie odbiegania od tematu zostawilas otwarta :wink:
A i tak sie ciesz, ze zeszlo na modę a nie piwo, bo by sie dopiero sępow zlecialo :smile_cat::smile_cat::smile_cat:

2 polubienia

Słuszna uwaga :smile::joy::smile:

@Devil nie zgadzam się, że coraz rzadziej.
U mnie tendencja jest odwrotna i spodnie zakładam tylko sporadycznie

1 polubienie