chrześcijan, muzułmanów, potrafiłby pozamieniać życie myśliwych, rybaków, wędkarzy, rzeźników, składających ofiary, wieczerzących w wigilię BN, z życiem ich ofiar?
Devil
15 Wrzesień 2025 17:40
2
Bóg powinien spojrzeć na zawartość sracza zwaną ludzkością i spuścić wodę
okonek
15 Wrzesień 2025 17:56
3
Kolego, ale to bylo by nieekologiczne…
Sami sie wykonczymy.
okonek
16 Wrzesień 2025 05:17
5
Drugie przykazanie?
“Nie będziesz brał imienia Pana, Boga swego, nadaremno”
@Devil , @harmonik .
joko
18 Wrzesień 2025 18:08
6
Zauważyłam, że interesujesz się stworzeniami wszelakimi i ponieważ wpadł mi w oko całkiem ciekawy artykuł (pojęcia nie miałam, że mątwy mogą być na poziomie umysłowym dziecka), to wklejam artykuł na Twoim temacie.
Dla wielu osób głowonogi to przysmak. Ośmiornice, kalmary, mątwy i inne mięczaki trafiają na talerze w ramach frutti di mare. O tym, że to zwierzęta o
okonek
18 Wrzesień 2025 18:25
7
Ewolucja różnymi drogami chodzi.
Taki Paul?
Nawet nie wiedzial co to bezrobocie?
Paul (złapany 2008 w Weymouth, padł 26 października 2010 w Oberhausen) – ośmiornica zwyczajna (Octopus vulgaris) żyjąca w akwarium Sea Life Centre w Oberhausen. Zwierzę było w 2008 i 2010 używane do typowania wyników meczów reprezentacji Niemiec w piłce nożnej. Niezwykła skuteczność typów Paula sprawiła, że stał się on popularny na całym świecie.
Paul został wielokrotnie użyty do typowania wyników meczów reprezentacji Niemiec w piłce nożnej w międzynarodowych turniejach: w Mistrzostwach Europy w...
Gatunek ludzki uważam za jedyny nieharmonijny, bezmyślny, patologiczny.
Wiesz, że gdybyś potrzebowała auta na czas pobytów w Polsce, a wypożyczalnie byłyby dla Ciebie za drogie, to mógłbym Ci jakieś darmo użyczać?
Ja już od dawna wiedziałem, że ośmiornice i wrony są bardzo inteligentne.
Czyli mordując je i pożerając, czynimy co najmniej tak, jakbyśmy mordowali i pożerali ludzkie dzieci
okonek
25 Wrzesień 2025 08:02
12
Podobno osmiornice smaczniejsze.
Nie ocenie, bo dzieci nie probowalam, cic znal takich co dzieci lubia, ka dobrzecwypieczone.
A osmiornice?
Mniam.
-Bardzo nie opłaca się nie iść do Raju..