metr sześcienny.
Problem z butlą to jest taki, ze w Polsce jest zakaz uzywania butli jesli w budynku jest centralna instalacja gazowa ( przynajmniej był ze wzgledow bezpieczeństwa - rozszczelnienie instalacji butli i wybuch gazu teoretycznie jest bardziej prawdopodobne niz w instalacji stalej, a wybuch moze spowodować zniszczenia trudne do opanowania, zadzialac jak zapalnik)
Czy ktos tego przestrzega? Jak masz zyczliwegi sasiada? To mogą się zainteresowac.
A może przypomne taki poczciwy wynalazek jakim byl kocher? Czy palnik spirytusowy?
A z czasów harcerskich pamietam jeszcze zestaw podgrzewacza do menazki na tzw. paliwo turystyczne czyli kostki czegos zblizonego do obecnych uzywanych do rozpalania grilla?
Paliwo turystyczne dalej mozna kupic, a wybor sprzetu z tego co widze na allegro to osiolkowi w zlobie dano, tyle modeli podgrzewaczy.
Ogolnie czego to czlowiek nie wymysli, żeby moc porannej kawy się napic?
Ale faktycznie z tym chrustem to rząd wizerunkowo strzelil sobie w stopę.
Jak byłam dzieckiem,to tata ogarnął maszynkę bo często nie było prądu…Metalowy ruszt,nakrętka ze słoika a na nakrętce karbid- pastylka wielkości dropsa.
Oj jest tych kuchenek turystycznych od groma.
Do niedawna bylam posiadaczka zestawu tego typu
Pamiętająca czasy wypraw zeglarskich jeszcze przed stanem wojennym. Solidna robota, pooszla do znajomej na działkę.
To nie to. Moja jest płaska i wygodna. Użyć jej można praktycznie wszędzie. Takie zamykane pudełko.
A to chyba widzialam w amazon - ten gaz to w takim pojemniku jek te duze do napelniania zapalniczek?
Dokładnie to. Mam nieco starszy model.
A ja mam dokładnie taką samą z wyglądu ale czarną. Gaz wystarcza na jakieś 2-3 h i kuchenka nie gaśnie też na wietrze. rok temu kupiłem do niej kartusze po 1,99 na allegro. Dziś w castoramie widziałem kosztują 11 pln. Moją dodatkowo da się do butli podłączyć.