Czy zjadłbyś człowieka?

A znane są w naturze przypadki autokanibalizmu, chociażby z głodu?

Dobra, wysiliłam się na konsultacje z wujkiem google…

Okonek, podobno do dziś praktykowane jest zjadanie ludzkich płodów (Chiny)
zrodlo:
http://www.jungpoland.org/pl/cienie-ludzkosci/tabu/kanibalizm.html

Edit: scalilam posty

1 polubienie

Za Chinczykami to nie zawsze trafisz.
To jest ponad miliard ludzi nie liczac Tajwanu i skosnookiej diaspory.
Wlasciwie poza pismem, ktore jest zunifikowane Chinczyk posługujący sie mandarin z sasiadem mowiacym w dialekcie kantonskim sie nie dogada.
A co do zwyczajow zywieniowych?
Jeden trzyma psa na zupe, drugi jako maskotke domowa. I to holubiona niczym małe ksiazatko.
Zwyczaje pogrzebowe, weselne czy nawet przesądy dnia codziennego moga byc dla nas zaskakujace. Dobry pomysl sie powiela, o czym takim jak prawo patentowe to wiekszosc nawet nie slyszala.
Wchodzac w to srodowisko to lepiej trzy razy sie zapytac. Utrata twarzy to rzecz straszna.
Jeszcze gorsza od smaku tysiacletniego jajka. A swoja droga jest jakis przysmak - kacze jajko z zarodkiem prawie pisklakiem, o tym slyszalam, na sam pomysl zrobilo mi sie niedobrze.

2 polubienia

Dziękuję za poszerzenie horyzontów. Może to dobrze, że znamy się głównie przez internet :thinking:

1 polubienie

Wyssałem krew z rozciętego palca. Liczy się? :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

@czarny_rycerz Robię tak za każdym razem. Niby śliną pomaga na rany… @benasek - Prawda to?

2 polubienia

O Ty krwiopijco! :upside_down_face:

1 polubienie

Yes I don’t. :joy:

1 polubienie

Pewnie tak… Podczas oblężenia Leningradu na przyklad,rodzice wybierali najsłabsze dziecko i je zjadali… Instynkt przetrwania jest wpisany w każdy gatunek…

1 polubienie

Nie wiem na ile jest to prawda w tym artykule ale myślę, że nie jest daleki od rzeczywistości

1 polubienie

Ja mysle, ze nie tylko wtedy kanibalizm byl sposobem na przezycie.
Ilu obecnie jeszcze zyje amatorow czlowieczyny?

2 polubienia