Wczoraj wyszła sprawa sprzed kilkunastu tygodni. Żandarmeria wojskowa aresztowała 3 żołnierzy za strzelenie w stronę dziczy napierającej na granicę białoruską. Strzały były oddane w powietrze.
No i oczywiście wrze. Bo nie wiadomo czy mogą strzelać i kiedy. Szef MON, Tusk i Duda mieli z początku nie widzieć o sprawie. Jakim cudem?
Był Błaszczak teraz następny dureń i jak widać żaden z nich nie powinien rządzić wojskiem.Ten co teraz jest nie ma pojęcia o swej robocie + do tego dochodzą rozgrywki polityczne i podchwycenie tematu przez dziennikarzy.
-Moje prywatne zdanie:
Granica to rzecz “święta”.Strzelać w powietrze,później w ziemię … a że żołnierzy rzucono pod garanicę aby wykonywali to co służba graniczna bez przeszkolenia to wielkie nieporozumienie.
Jeśli sytuacja tego wymaga, to absolutnie tak.
Serce rośnie gdy czytam te komentarze.
No przecież oni zawsze wiedzą o czym nie wiedzieć. Nie wiedziałeś?
Ukryta opcjo niemiecka?
Chcesz, zeby wojsko mowilo prawde? cytujac klasyka naszego @birbant sobie przygody Szwejka poczytaj
I historię imperiow , gdzie poki jedzenia zakazów czyli nie, ale , bo wojna to bylo.
Fakt. To co sie dzieje?
A dzisiaj,zaraz po śniadaniu,pewnie w celu ,poinformowano mnie że strzelający W POWIETRZE żolnierze,mają być karani…
No takiej COORVICY to nie odczuwałem nawet za wszawego panoszenia sie pisdzielców!!!
Tym razem na serio,poszukam w necie ściepy na pomoc tym żołnierzom!
Tak wygląda współczesna forma zdrady narodowej.Ludzie którzy celowo lub bezmyślnie osłabiają państwo,nie są lepsi od Skrzyneckiego z końca Listopadowego Powstania.
Ja tego nie rozumiem Mieli się dać zadźgać? Może by nie było tej śmierci tego młodego żołnierza, gdyby nie takie majstrowanie polityków i wkładanie łap z obowiązki żołnierzy.
Dokładnie.
A teraz pieknoduchy milczą…
Nie wszystko do mnie tu dociera ale panią Holland która przez całe życie ceniłem wyjątkowo,chwycilbym za szmaty,mając jednocześnie nadzieję że na tym się skończy
Kolego, te dzieciaki zle wyszkolone.
Pierwsze to znalezli sie nie tam, nie z tym i w ogole… pomoc im trzeba.
Ale to jak pisalam - inne glowy powinny poleciec. Wojsko ma swoje prawa.
Wrzód pękł.
Nie zapominaj, ze Tusk to nie aniol zbawiciel. Leń i oportunista.
Posprzatanie, a przynajmniej zatrzymanie mafii latwo nie idzie. A ten otacza się “zaufanymi”? Styropian góra? Znowu?
UE z założenia jest za wyrownaniem poziomu zycia. A jak jest w praktyce?
Pani Holland powinna trochę przewidzieć skutki swojej twórczości tego rodzaju.
Niezupelnie Holland. Ludzi, ktorzy by chcieli podzielic sie kawalkiem cudzego chleba jest duzo.
Tak, ale do bandyterki atakującej nasze służby, niszczących ogrodzenie, próbujących się wedrzeć. Oczywiście najpierw ostrzegawcze, a potem “mógł zabić, a trafił tylko w kolano”. Do normalnych czasów nam jednak jeszcze daleko, dopóki rządzą partacze. W krajach sąsiednich trwa brutalna wojna, a tu lekarz odpowiada za MON. Litości!Katastrofa! Czyja to wina wiecie doskonale.
Juz myślałam, że zaginiony w akcji jesteś?
Dam kolorek. Bo pytanie nie moje, forumowe prawo autorskie?
A zadzierac z diabłem?
Zaginiony w sieci - tak Dużo pracy + wykańczanie swojego pierwszego własnego mieszkania i praktycznie brak czasu Jeszcze z rok muszę się przemęczyć A co do wyróżnienia wpisu, jak zobaczyłem powiadomienie z edycją, to już myślałem, że usunięty
Linux i pochodne maja swoje kaprysy. To w kwestii przekazu danych. Co do wyściełania sobie gniazda czyli mieszkanie? Skonczysz jedno usprawnienie a drugie juz bedzie krzyczalo o remont.
Oczywiście, że tak jeśli to atak na życie i zdrowie. Inaczej po co im ta broń?
Ważne by nie strzelali do dzieci, stojących za agresywnymi facetami kobiet, ale do napastników gotowych ich zabić jak najbardziej powinni. Najpierw w formie ostrzeżenia.
To, że mają być karani - to jedno.
To że dwoje z nich wyprowadzono w kajdankach na oczach kolegów - to drugie.
To że trzeciego skuli w domu na oczach żony i dziecka - to trzecie.
To że nie otrzymali obrońcy z urzędu, tylko koledzy robili zrzutkę na prawnika - to czwarte.
To, że sprawę ukrywali ponad 2 miesiące - to piąte.
To, że zaraz po ich aresztowaniu tworzyli komisję śledczą, aby sprawdzić kto i kiedy jeszcze “naraził życie i zdrowie” tych “ludzi szukających swojego miejsca na ziemi” - to szóste.
A od czego to się zaczęło? Celebrytka Szatan wyzywająca straż graniczną od morderców - wyrokiem sądowym uniewinniona, czyli każdemu wolno kopać. Mało to polityków lansowało się pod granicą z kocami i pizzą dla nachodźców? Aż straż musiała ich gonić?
I tu należy Ci sie kolor czy jakoś tak…
Dla mnie odpowiedz najlepsza,co polecam uwadze pani moderator!