Jak w pytaniu. #-++++
Dzieci sa pomyslowe…
Mogloby dojsc do zapetlenia programu
Nigdy w zyciu. No chyba że to dorosłe dziecko to tak.
Moje bliżniaki prędzej by się zaopiekowały androidem. W wieku 3 lat rozgryzły Commodore C 64 w 30 minut. Syn w 4 klasie na prostym składaku z nudów zrobił prostą stronę internetową, i ofiarował ją za free swojej szkole, strona od 25 lat w pierwotnej wersji jest do dziś jako oficjalna szkoły, a stare konie i konice nie mogą jej zmodyfikować choć chodzą na informatykę. Przy starszej wnuczce to obrzydliwie rudy jamnik układa puzle, a młodsza nic gorsza. Ino uwagi przynoszą do domu - proszę przyjść z córką na rozmowę, inne śpią na leżakach a one hyc do pokoju nauczycielek na bajerę, dla nich kawa dla niej sok / a czemu ?, a jak ?, a gdzie ?, Nie odpowiedziała pani na moje pytanie ! , i tak codzień. Bez obaw bym pozostawił moje dzieci / wnuczki pod opieką androida, same w pojedynkę kumate, a jak się spotkają to nie ma zmiłuj - nie dadzą sobie zrobić krzywdy, zawsze coś wymyślą na gorąco
@kaziu Też bym się androida bała zostawić z moim dziećmi…
Kogo???Czego???
Who is Android?
Moje dzieci są trudne, nie wiem czy Android by to wytrzymal
Gdybym był miał dziecko, to wolałbym je zostawić pod opieką iOS-a xD
Gdyby tym dzieckiem był mały Hitler a android kanibalem to bym zostawił …
Uratowałbym miliony ludzi kosztem jednego patafiana …
Kanibal android to by drugiego robota zjadl.
Na temat uzdolnien technicznych Hitlera niewele wiadomo, ale sadzac po jego wierze w Wunderwaffe, moglbys go spokojnie z maszynka zostawic. Najlepiej podlaczona pod 380 V.
Absolutnie nie. Nie mam zaufania do automatów, robotów, cyborgów i … kas samoobsługowych.
Na weryfikację mojej pełnoletności przy zakupie piwa czekałam dłużej, niż ci, w tradycyjnych kolejkach do kas.
A tu narzekaja, ze w policyjnym panstwie zja…
Niby alkohol tez od 18 lat, ale automaty sprzedajace pwo w puszkach nie sprawdzaja.
A kasy automatyczne?
Pdobno jakies eksperymentalne w Madrycie i Barcelonie zainstalowali…
Hehe Poza tym Kasa z panią/panem ma w sobie coś jeszcze: kiedy kupujesz alkohol a kasjer pyta Cię o dowód chociaż od 20 lat jesteś pełnoletnia!
@okonek @gra Wydawało mi się że w kasach samoobsługowych, przynajmniej w Polsce nie można kupować alkoholu…
@gra Dość dobra obsługa jeśli chodzi o kasy samoobsługowe była w Auchan i Tesco. Jeden pracownik nadzorował 6 kas i pomagał w razie potrzeby. Źle to funkcjonuje w Biedronce. Często pani kasjerka obsługuje swoją kasę i te samodzielne… Czasem extra pracownik pilnuje kas ale wystarczy żeby ktoś go o coś poprosił to znika gdzieś na sklepie i w razie problemów trzeba długo czekać zanim łaskawie powróci…
@collins02 Robot który z wyglądu o zachowania przypomina człowieka np. ulubioną nianię.
Oprocz systemu operacyjnego i aplikacji gogle wczesniej robot przypominajacy czlowieka.
Czasem tez tak okresla sie sztucznie wyhodowanego czlowieka (jak w Lowcy androidow Ridleya Scotta)
Pchodzi od greckiego slowa andros - mezczyzna.
Czasem dla poprawnosci politycznej nazywa sie je humanoidami, nie biorac pod uwage, ze tak sie tez nazywa malpy czlekoksztaltne i niektore osobniki gatunku Homo sapiens.
Pierwsze zachowane uzycie tego slowa to rok 1727 - 1728. Pierwszym androidem w filmie był Maschinenmensch Fritza Langa w Metropolis.
Ogolnie jeszcze roboty te sa na pograniczu sf, choc postepy sprawily, ze
Powiedzmy, ze pomysl nieco zwariowany i pewnie raczej trik reklamowy, sztuczna inteligencja powoli zaczyna przybierac ludzkie ksztalty
A zamiast smatfona w kieszeni zabrac na spacer zgrabna blondynke podlaczona na 5G? Marzenie kazdego szejka i pewnie nie tylko
Choc ja bym optowala za blondynem.
No i to jest to ze ja Metropolis juz kompletnie nie pamietam.
Oglądalem to w salce parafialnej u ksiedza,zaraz po stanie wojennym,Zaraz po"Przesluchaniu",Bugajskiego.I to Przesluchanie nas tam ściągneło…
Metropolis jako film mialo dosc burzliwe dzieje, nie dosc, ze scenariusz nawet jak na dystopie naiwny to jeszcze poszatkowany przez owczesna cenzure, oryginal zaginal a krazace po swiecie kopie? W większości niedoskonale.
Ale brzydkie bywa piekne film zostal uznany za dziedzictwo ludzkosci
Uczciwie mowiac to ja tez niewiele z tego pamietam jesli o fabułę. Natomiast efekty specjalne? Wyprzedzily epoke. Nasladownictwo znajdziesz w welu filmach sf z Gwiezdnymi wojnami i Star Trek wlacznie.
Wiem, ze za tym gatunkiem nie przepadasz, wiec uwierz na słowo
Tak juz lepiej!Pamietam jak sie kłociliśmy o pewne detale…
To jest tak jak z innymi gatunkami.Kto widzial Obywatela Kane,ten wie ze malo bylo potem rzeczy faktycznie,nowych,oryginalnych…Podobnie z westernami Anthony Manna z lat 50-tych…Temat rzeka…