Ja oczywiście wieloma kwestiami
PS. Powyższy film przez ten rok jak mnie nie było katowałem chyba z 10 razy XD
Ja jak zwykle 20 - leciem międzywojennym.
Nie znam się, nie wiem, zarobiony jestem…
Mam nadzieję, że szybko będziesz bardziej dysponowalny
Też mam taką nadzieję.
A dzisiaj na temat odkrycia miasta Troi… Pamiętajmy, że uchodźcy z Troi założyli miasto Rzym… Daleko musieli podróżować XD
mnie nudzi historia… moze dlatego, ze zazwyczaj wiąże się z wykuwaniem nazwisk i dat
Troche Egiptem, ale pod kątem jak wczesna archeologia zle interptetowala niektore fakty.
Jak i co zrobic, zeby sie nie narobić na przykład?
Jerzy IV,Wilhelm IV…Brytyjscy władcy.Krolowie skonfliktowani z parlamentem, nielubiani przez społeczeństwo…Przejęcie władzy przez królową Wiktorię.
Z publikacji,“Historia filmu dla każdego"Jerzego Plażewskiego.
Oraz z innej zupełnie strony, ponownie ludobójstwo podczas wojen wandejskich w czasie burdy zwanej rewolucja francuska.Zbrodnie popełnione przez gen.Westermanna.
Na chwile tez powróciłem do"Imperium słońca” czyli historii i ekspansji Komanczów w I połowie XIX wieku.
edit bo zapomniałem a to było ostatnio,przed tygodniem.
Historia podboju państwa Azteków,Hernana Cortesa.
mentalnością hordy…przewińcie do życzeń
https://twitter.com/MariuszCielma
…
Specjalista odniósł się także do działań najeźdźców w rejonie Biłogorywki. Ekspert wskazał, że przez Doniec Siwierski okupanci przeprawili się pięć razy. - Ludzie, którzy myślą trzeźwo, nie mogą zrobić czegoś takiego - skwitował.
Dzisiaj mówili, że odszyfrowali pismo cywilizacji starożytnego Elamu
Gdybym w szkole miał kaligrafię to by mnie też odszyfrowali…
Pierwszy film z tego kanału jaki oglądam od kilku lat … Historię bez Cenzury też już mało oglądam, bo tematy średnio mi leżą…
Współczesnością
Czyli jak każdy XD
Liczy się to co tu i teraz. A dzieje się wiele. Ukraina, zatrucie Odry, Chiny vs Tajwan, zmiany klimatyczne, KPO.