Czym sie UE jeszcze wykaże? Pytanie wydzielone

UE ma teraz szansę się wykazać. Zamiast organizować naprędce kolejne szczyty, klepać się po plecach i stawać do zdjęć, niech wyślą trochę tego uzbrojenia, co to go wyprodukowaliśmy w nowo powstałych ( w czasie 3 lat trwania wojny ) zakładach zbrojeniowych. A nie, czekaj… :face_with_peeking_eye: :grimacing: Przecież tam walczą z tymi nieszczęsnymi zakrętkami.

2 polubienia

:rofl: :rofl: :rofl:
Mój kolega,kiedyś,w latach 80-tych jeszcze,wyszedł na papierosa skupiony i rzekł:
-Tej,Juras…Chodz pojedziemy sobie do Genewy,wyrazić sprzeciw! :joy:
W reakcji na owe “szczyty” oczywiście!
Na zakrętki jeszcze nie mam zadowalającej mnie samego,złośliwostki…
Ale kto wie…Jeszcze jedno piwo i… :wink:

1 polubienie

Co Wy z tymi zakrętkami? Przynajmniej nie musze szukać, bo przymocowana do butelki…

1 polubienie

No bo co jak co… Na krzywizny owoców czy warzyw można machnąć ręką, ilość wody w czasie spłukiwania ok, ale tych zakrętek nie mogę, no nie mogę…Mogliby plastikowe butelki zlikwidować całkowicie, wprowadzić szklane z kaucją. To by była realna zmiana. Ten “pomysł” nic nie wnosi, a tylko wkurza. Piję pewne płyny, nie chodzi tu o popularne gazowane jak cola, którymi dobrze jest wcześniej wstrząsnąć przed wypiciem. Nie odrywam tych zakrętek, bo po kilku sekundach jest wypite, ale w miażdżącej liczbie sytuacji, z 95 % zawsze z tej zakrętki zaleję się na twarzy albo ciuchach. Szlag po prostu człowieka trafia na takie coś. To ich pragnienie do regulacji wszystkiego źle się skończy.

3 polubienia

Ależ Ty masz spokój…Podziwiam.Serio.

1 polubienie

Po prostu jeszcze techniki korzystania z tego dobrodziejstwa nie opanowales. A to wina Unii, bo powinna umieścić instrukcje na swojej stronie głównej. Najlepiej obrazkową.

Coli i kolorowych wynalazków tez nie pije, ale sporo wody butelkowanej i soków z kartoników (tez korki przymocowane) i gdyby nie rozpetala sie wokol tego burza, to bym chyba nie zwrocila uwagi na szczegół?
Przed laty tez zmieniono system zamykania puszek aluminiowych, rownolegle tez konserw.
W wielu domach juz staroswieckiego klucza do konserw nie uswiadczysz.
A nie tak dawno na pikniku byl placz i zgrzytanie zębów, bo urwal sie ten dinks od otwierania i nikt nie miał nawet porządnego scyzoryka? Same plastiki?
Poza mną. Mam taki skladany poreczny nożyk z Albacete,jako brelok do kluczy.

Nie za duże, ale poręczne.

Problem tylko, że musze pamietac, żeby odpiąć jak w planach mam lot samolotem.
Szwajcarski scyzoryk kontrole przejdzie, to nie.
Ale wracajac do “prac” UE?
Juz o tym pisalam wczesniej - brakuje mechanizmu ograniczajacego rozrost biurokracji i odsiewu nieprofesjonalistów.
A co do posłów? To wszedzie tam gdzie jest system wyborczy “listy partyjne” max dwie kadencje. W PE też.

W pełni się zgadzam.

1 polubienie

Często piję z butelki i nie znoszę jak nakrętka kłuje mnie w okolice ust. Odrywam, ale to nie pomaga, bo zawsze tak się oderwie, że zostaje stercząca część :frowning: To tylko 1 aspekt nakrętek. Drugim jest taki, że kończą się zbiórki nakrętek dla potrzebujących pomocy. U mnie w szkole zbieramy (jeszcze) nakrętki dla konkretnej uczennicy. Dziecko za nakrętki dostało wózek inwalidzki i było już na pierwszym turnusie rehabilitacyjnym. Uzbieraliśmy przez kilka lat prawie 8 ton nakrętek. To się, niestety, kończy, bo ludziom się nie chce odrywać nakrętek. :frowning:

3 polubienia

Najciekawsze jest to, że nowy system kaucyjny, który ma wejść w III czy IV kwartale bieżącego roku za pomocą automatów do zwrotu butelek plastikowych wymusza, żeby owe butelki do tychże automatów wrzucać bez zakrętek … :upside_down_face:

1 polubienie

Paranoja…
Ja to sie czesto ciesze, ze w Polsce na stale nie mieszkam…
A przy obecnej pogodzie, ze nie mam psa :smile:

1 polubienie

Osobiście wolał bym czasy, gdzie głównym problemem były by owe zakrętki, niż potrzeba budowania czołgów i armat. Niestety, przyszedł czas aby o zakrętkach zapomnieć i zabrać się za produkcję armat i czołgów.

Wszyscy narzekamy tu na polityków, słusznie zresztą, ale nikt nie widzi tego, że większość społeczeństw europejskich ma w dupach poprzewracane z powodu kilku dekad pokoju. Qrva, wojna źle, pokój niedobrze, to o co tu w tym wszystkim chodzi?
Mężczyźni bez pojęcia o wojsku, za to płci 150, nakrętki-srętki, depresje, stada psychologów, różne dys…, smartfonowy zombizm i takie tam. No to teraz przyjdzie wojna i wyleczy społeczeństwo z tego wszystkiego.
Kto, qrva ma walczyć, jak zdecydowana większość ludzi nie ma zielonego pojęcia co to jest wojsko, jak zdecydowana większość ludzi z byle duperelą potrzebuje psychologa, trenera osobowości czy jakoś tak? Co z wegeterianizmem, ekologią i innymi takimi? No to wojna wybije ludziom te duperele z głowy.

4 polubienia

Oby jednak tej wojny nie bylo. Ale troche opamietania sie przyda…

Oczywiście.

W swym komentarzu pozwoliłem sobie na odrobinę gorzkiego sarkazmu.
Wojna to kataklizm. Dzisiejsze europejskie pokolenie zna ją głównie z mediów, bo te wojny toczą się gdzieś daleko i nas nie dotyczą. I nagle okazuje się, ze ta wojna wcale tak daleko nie jest. Polska i kilka innych krajów mają wojnę za ścianą. Ale przy dzisiejszej technologii odległość przestaje być tym, czym była kiedyś. Dziś z Moskwy można wysłać śmierć, przykładowo do Madrytu. I teraz pytanie; co jest lepsze, nakrętki czy lecąca w naszym kierunku rakieta? Wybieram nakrętki.

2 polubienia

No mozna, ale szansa na strącenie po drodze jest jednak wieksza niz w drodze do Warszawy.
Oczywiscie komus na glowe te resztki spadną…

Tak, ale to zagadnienie taktyczne. Chodzi o to, że jednak te rakiety będą leciały. Zresztą i tak któraś wreszcie doleci.

2 polubienia

Patrzylam , balistycznych nie uzyja, bo za blisko, a sredniego zasięgu?

Ale to nie kwestia jak daleko, tylko czego do tych rakiet napakują?

Podałem tylko ogólnikowy przykład chcąc zobrazować jakie są techniki zabijania. Dodam, że te rakiety są zawsze napakowanie czymś rozrywkowym.

2 polubienia

I nie jest to zawartość regałów kolegi @collins02 :smile::smile::smile:

W Anglii na szczęscie nikt takich idiotyzmów nie wymyśla.

1 polubienie

Z zażenowaniem czytam te posty o zakrętkach. Stworzylem nawet na te okoliczność poniższego mema. Inteligentny czlowiek zrozumie o co chodzi…

3 polubienia