Czytałem list pana prezesa do swoich wyznawców czyli Alert dla Polski

Oczywiście nie od deski do deski bo szkoda czasu, za bardzo się rozpisał. Jednak istota rzeczy dotarła tym bardziej, że niewiele tam było nowego. To jest w skondensowanej formie cała istota PiS-u. I takie mnie naszły refleksje, pytania, wątpliwości.
Na czym piszący to człowiek opiera swoją opinię o świecie, swoją znajomość otaczającej go rzeczywistości, przeświadczenie o poczynaniach opozycji, zdanie o poglądach Polaków. Pytam, bo wszystko to co on mówi o przeciwnikach politycznych to jest to, co ja mam ugruntowane jako najgorsze cechy obecnie rządzących.
Czy nic pozanowogrodzkiego i pozażoliborskiego do jego umysłu nie dociera? Czy widzi obecną Polskę tylko przez okulary TVPInfo a obraz Polski kształtują relacje i sugestie służalczego, partyjnego otoczenia? Czy to nie jest obraz najdoskonalszego w swym konkrecie chciejstwa czyli woluntaryzmu?

Takie pytanie na przedświąteczny wieczór.

5 polubień

Na swojej chorej wizji.

2 polubienia

Doszedł do etapu syndromu dyktatora.

3 polubienia

U mnie swieta nie ma. Jeszcze za Franco wszystkie obchody przeniesiono na niedziele po. Tylko najtwardsi zawodnicy uczestniczyli w nabozenstwach czwartkowych. Umowa z Watykanem.
Co do prezesa?
Nie wiem na czym polega fenomen zdziecinnialego, zgorzknialego czlowieka o zmijowatym charakterze?
W kazdym razie mam od dosc dawna wrazenie, ze PiS dziala na zasadzie mafii, zawlaszczajacej kraj.
I jak kazda osmiornica musi miec jakas twarz, dobrotliwego padalca. Tfu, przepraszam, padalce to nie weze i nie sa jadowite.

3 polubienia

Dobre pytania. Ten wielki strateg też najlepiej się zna na gospodarce, chociaż do niedawna nawet nie miał konta w banku. Na rodzinie i dzieciach, chociaż jest nieżonatym, bezdzietnym., klozetowym homoseksualistą, ma szeroką wiedzę o świecie, chociaż najdalej gdzie pojechał to Węgry. Ale taki mamy klimat. :wink:

6 polubień

Moim zdaniem to chory człowiek… Ale niestety robi co robi.

1 polubienie

Nieprawda, nawet dwa dni w Hameryce byl.

1 polubienie

Więc udowodniłaś @okonek że ten prezes ma nie tylko nowogrodzkie i żoliborskie spojrzenie na świat. Jest człowiekiem obytym w świecie, nawiązał wiele kontaktów osobistych (ciekawe czy ma w swojej komórce - noszonej przez ochroniarza - telefony i adresy do nich), był nie tylko w zachodniej Europie ale i za Atlantykiem. A ja nie byłem więc wściekle zazdraszczam. image
Mimo to nie wycofuję moich pytań i wątpliwości. Wszak nie chodzi o mnie tylko o czterdziestomilionowy naród.

1 polubienie

:joy:

1 polubienie

i co z tego, ze byl? i to do tego dawno jako premier.
sam to i do kosciola nie pojdzie teraz. podejrzewam, ze w kierunku samodzielnosci ogladania swiata jego koty duchem przerastaja go o glowe, choc malutkie cialkiem.

2 polubienia

Tak jak jest przyspawany do koryta, tak jest oderwany od rzeczywistości.

3 polubienia

Pojechał bo musiał, choć pewnie nie chciał. Ważne gdzie był z własnej prywatnej woli. Nigdzie, poza Wolską

4 polubienia

Z tego listu wyziera to, co ten człowiek potrafi robić najlepiej: dzielenie ludzi i zarządzanie strachem.

3 polubienia

Przyznaję że przez roztargnienie nie umieściłem w tekście takiej image gębusi.
Ale też liczyłem że między wierszami coś da się wypatrzyć.

3 polubienia