Czytaliście Lema?

Czas tak szybko umyka…

1 polubienie

2 polubienia

Czytałem wszystko co napisał.

1 polubienie

Ja ostatnio odświeżyłem sobie Bajki robotów i Astronautów, teraz poczytam coś odmiennego ale w tym roku na pewno coś z Lema jeszcze przeczytam :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Kiedyś Bajki robotów, szkolna lektura. Podobały mi się.

Później film Solaris rosyjskiej produkcji.

Widzę, że mam już pomysł na następnego audiobooka. Mam nadzieję, że coś krąży w YT.

2 polubienia

Jakoś audiobooki mi nie podchodzą, czytam na Kindlu - to prawie jak prawdziwa książka.

1 polubienie

Łatwiej mi słuchać niż czytać, tym bardziej, że można to szybciej też robić. Wiadomo klasyczne czytanie jest najlepsze, ale trzeba mieć względny komfort.

Ja lubię słuchać muzyki podczas czytania, a w pracy muszę słyszeć co się dokoła dzieje…

W szkole średniej czytałem namiętnie,mając dylemat-lekturę szkolną do poduszki czy Lema .. i oczywiście Lem wygrywał..!

3 polubienia

Do tej pory czytam tylko książki ale ze względu na oczy coraz gorzej z tym. Czytam coraz krótszy czas, a przerwy dłuższe. Podejrzewam, że zostanie mi audiobook.

Teraz zajęty jestem innym rodzajem literatury, ale planuję wrócić do Lema już niedługo.
Polecam jego Kongres Futurologiczny, prorocza i satyryczna powiastka o propagandzie dobrobytu gdzie ludzi ogłupia narkotyk rozsiewany w powietrzu. Głównym bohaterem jest Ijon Tichy. Całość ma wydźwięk lekko komediowy ale zakończenie jest jak uderzenie młotem w głowę i odechciewa się śmiechu.

3 polubienia

O! Akurat tego nigdy nie czytałem (chyba że Alzheimer mnie zaatakował). Poszukam, bo nie mam tego w Ebookach.

W jego szaleństwie była metoda

2 polubienia

Lema zacząłem czytac w wieku 13 lat (“Dzienniki gwiazdowe”), potem polykalem wiele jego książek

3 polubienia

Oczywiscie. Najbardziej zauroczyły Bajki robotów.

2 polubienia