Czyż ptaki nie mają atrakcyjniejszego życia od

ludzkiego, nieharmonijnego gatunku?

Chyba ją namawia na wspólny odlot..

Odlot to masz Ty ciagle powtarzajac tematy pytań. Albo sklerozę?

1 polubienie

Ależ mają. Są wolne

2 polubienia

Do tego są szybkie, bardzo szybkie..

wspólny odlot dokąd ???

2 polubienia

Do uzgodnionych, wybranych terenów..

Jaki interes ma szczygieł do sikorki i sikorka do szczygła, aby cokolwiek wspólnie uzgadniać :thinking:

1 polubienie

Bo widzisz, wciąż nie możesz pojąć oczywistości, że dobrze się czując w ludzkiej, nieharmonijnej powłoce, to wielki, sklerotyczny obciach..

Kakadu pytają gdzie ten szczygieł z sikorką? Nie doleciały, czy nie potrafili się dogadać :thinking:

2 polubienia

Czemu tu padła nazwa szczygła?

Na załączonej fotce go nie ma… :thinking:

4 polubienia

Szczygielki sa śliczne.
W hiszpanskiej Nawarze niedaleko Pamplony są hetary nieuzytkow zarosnietych ostami. Tan sa cale stada tych ptakow i ani mysla o kombinacjach miedzygatunkowych.

1 polubienie

No wiec jak go tam nie ma, to sikorka tym bardziej nie ma żadnego interesu, aby gdziekolwiek wspólnie lecieć :laughing:

1 polubienie

Tam nie ma tez sikorki, jest zukrainizowany wrobel… :thinking:

3 polubienia

Przecie to nie szczygieł, a trznadel zwyczajny.
Muszę zapoznać się z zawartością tej książki i potrenować trochę rozpoznawanie ptaków, bo jeszcze rosół z dzięcioła zrobię.

2 polubienia

Masz więc za to moje szczygły, w dniu Twojego święta niech Ci każdego dnia wyśpiewują taką melodię, że inni będą Ci tego zazdrościć … :laughing:

4 polubienia

hmm…taki czerwonoryjec?
Nic dziwnego, że sikorka nie chciała mieć interesów ze szczygłem, tylko wolała ich nie mieć z trznadlem zwyczajnym,

3 polubienia

Ta wyżej to może jest modraszka, a ten drugi to może być dzwoniec..

Oj kiepski z Ciebie znawca ptaków jak do pierwszego i drugiego podchodzisz z wyrazem “może” …

To podstawy wiedzy ornitologicznej.

2 polubienia

Co by mi to miało dać, gdybym był znawcą w nieharmonijnym, bezmyślnym ludzkim świecie?