Dajecie się nabrać na takie fejki?

Zobaczyłem w Polsce rok 2137 i pomyślałem sobie, że coś jest nie tak i to nie może być przypadek.

Ten obrazek rozpowszechniają polscy prawicowcy od kilkudziesięciu godzin.
Szwedzki Instytut Remigracji to jest austriacki lumpenprawicowy troll.

Bez migrantów europejska gospodarka by upadła. O demografi nie wspomnę

Z tym upadkiem to przesada, ale trudności byłyby większe i ceny wyższe.

Jak weźmiemy pod uwagę, że przeciętna Europejka rodzi dzieci mniej więcej z takim entuzjazmem, z jakim ja chodzę do kina, a nasze nowe sąsiadki z południa traktują rozmnażanie jak zawód olimpijski, to te wszystkie daty wielkiej demograficznej zmiany nagle przestają brzmieć jak spiskowe pierd.olenie

Te daty są wyssane z brudnego palca. Gdyby nawet jakimś cudem przyrost naturalny “rdzennych” Europejczyków był ujemny, to dzietność imigrantów musiałaby grubo przekraczać 8 żeby w tak krótkim czasie było to możliwe, a Szwajcaria to byłby już cud żeby w 12 lat się to ziściło. Wystarczy troszkę logiki i matematyki, żeby rozumieć że to jest totalna bzdura i spiskowe pier…olenie.

Nie będę bronił precyzji tych dat, bo pewnie są podkolorowane, ale gdy w Szwajcarii masz już ponad 40% imigrantów łącznie ze świeżo upieczonymi Helwetami, to myśl, że za 15–20 lat mogą procentowo wyjść na prowadzenie, przestaje brzmieć jak science-fiction, a zaczyna brzmieć jak realna prognoza demograficzna.

Przede wszystkim nie ma takiej instytucji jak Szwedzki Instytut Reemigracji. Przynajmniej nie jest to organ mający jakieś większe znaczenie. Zmyślona, fejkowa nazwa.

Nie ma przypadków, są tylko znaki i trzeba umieć je odczytać.
Wiesz, że gdy włoskie słowo “papa” oznaczające papieża odczytamy wspak, wychodzi “Apap”? Czyli lekarstwo! :rofl:

Sam podajesz przekłamane dane i to o kilkadziesiąt procent! W Szwajcarii ponad 1/3 imigrantów to Europejczycy, a nieeuropejczyków jest trochę ponad 10% społeczeństwa.
edit: Błąd - 2/3 imigrantów to Europejczycy ( i nikt mnie nie poprawił :laughing: )

Pisałem o imigrantach w szerokim sensie. Fakt, w Szwajcarii jest sporo Europejczyków, ale jak się bliżej przyjrzeć, to spory kawałek z nich to kosowscy Albańczycy, którzy mentalnie i kulturowo mają znacznie więcej wspólnego z przybyszami z Bliskiego Wschodu i Afryki niż z klasycznymi Helwetami. Natomiast najszybciej od kilku lat przybywa ludności o pochodzeniu poza europejskim.