Dalibyście głowę w alternatywie otrzymania milionów euro,

że ostatnie awarie elektroenergetyczne w Bełchatowie są normalnym przypadkiem?

Najpierw w piątek 14. maja wieczorem podczas meczu 1. ligi na stadionie w Bełchatowie widowiskowo skopcił się jeden z czterech reflektorów oświetlających boisko dla potrzeb transmisji telewizyjnej.

Następnie, 17. maja, rzekomo wskutek jakiegoś błędu ludzkiego w stacji PSE Rogowiec, wypadło z polskiego systemu elektroenergetycznego 10 bloków elektroenergetycznych, czyli jakby 2 duże elektrownie. Kompetentna załoga dała sobie radę z tą bezprecedensową awarią w ciągu 1 doby.

Z kolei 21. maja wystąpił w elektrowni Bełchatów pożar taśmociągu zasilającego w węgiel brunatny na wysokości 30 m największy i najnowocześniejszy blok energetyczny, wyłączający z użytkowania blok, który w awarii 10-blokowej nie brał udziału, bo jest podpięty do innej stacji PSE. Taki pożar może zdarzyć się w każdym zakładzie używającym przenośników taśmowych węgla, gdy zatrze się choćby jedna z tysięcy używanych rolek. Ale tu taki pożar musiał się zdarzyć akurat w Bełchatowie, i to akurat na największym i najnowocześniejszym bloku energetycznym.

Do tego wypada uwzględnić, że w herbie miasta Bełchatów jest scena z Raju, w grafikach przedstawiających Bełchatów dominuje prozdrowotne jabłko, no i mieszka w nim gość głoszący, że Ziemia jest w końcowej fazie porodu Drugiego Księżyca, czego na pewno nie przetrzyma nieharmonijna cywilizacja ludzka.

Pominąłem aspekt wydarzeń wokół Turowa, który również wchodzi w skład koncernu PGE

• Dał(a)bym
  • Nie dał(a)bym
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Ty kiedys przez te teorie spiskowe swoja glowe stracisz. Co prawda duzej straty z tego powodu nie będzie. :joy_cat:
Brak odpowiedniej konserwacj i niestety ta nowoczesnosc w postaci budowania szybko, tanio i bez gwarancji, niestosowanie sie do norm i procedur daja takie efekty. Nie tylko w Belchatowie i energetyce.
A oczyszczalnie ścieków? Wieloletnie zaniedbania w hydrologii? Drogi, ktore po zbudowaniu nadaja sie do remontu?
Ja juz nie wspomne wiecznej prowizorce z lataniem dziur w miejskich jezdniach i ogolnym przyzwleniu na niegospodarnosc rodem ze snu szalonego marksisty.

1 polubienie

Mam jeszcze inne zdanie na ten temat. Bełchatów daje nam znak że już niedługo urodzi Drugiego Harmonika. Co to się będzie działo! Koniec świata jest już bliski, podajemy sobie ręce i budujmy jak najszybciej baśniowe HMP!:wink:

6 polubień

Są już w Polsce miejsca w których takich harmoników jest sporo … Nie będę pisał, jak się nazywają te instytucje, bo chyba każdy wie.

2 polubienia

Albo każdy wie, jak się nazywają zawody, wierzące w zmyśloną pandemię i namawiające do szkodliwych szczepień.

4 polubienia

Ekolodzy sabotują.

Akurat. Ekolodzy to jak Greenpeace - na komin sie wdrapie i baner rozwiesi…
Wiekszosc z tych krzykaczy nawet by nie wiedziala jak tasmociag uszkodzic.
Ale niedbalstwo i kolesiostwo w przyjmowaniu do pracy nieudacznikow z licencjatem z bajkopisarstwa bywa bardzo skuteczne.

1 polubienie

Świetna ankieta, jeden odpowiedział … Autor pytania? :thinking:

1 polubienie

Jak zawsze. Niby zachęca, ale nikt na te bajędy się nie łapie.

1 polubienie

Dziwnym trafem w każdej jego ankiecie jest zawsze zaznaczona jedna odpowiedz mam jeszcze inne zdanie na ten temat

3 polubienia

do rana ma czas na uprawe dzialki. nie kopac lezacego…

2 polubienia

Mam inne zdanie na ten temat…sabotażysta jest tylko jeden….

2 polubienia