Delfiny w służbie wojska

Czy ktoś czytał Merle’a Zwierzę obdarzone rozumem? Do tego się juz zbliżylismy…

1 polubienie

Zwierzęta wojsko próbuje wykorzystywac na rozne sposoby od zarania dziejów, a delfiny o ile dobrze pamiętam na tę listę trafily po II WŚ.
Nie tylko konie, słonie i psy i różne juczne. Z kotami jako sterownikami rakiet Amerykanom nie wyszło, ale pewien gatunek azjatyckiego szczura jako wykrywacz min się sprawdził.

3 polubienia

Nie mówiąc o naszym Wojtku…

1 polubienie

Miś był raczej maskotka, a ze za darmo miodu nie chcial ???
Nawet piwa się dorobił, miętowego.
Ciekawe czy kolega @benasek ma kapsel?

3 polubienia

Nie jest to rosyjski pomysł z temi delfinami. Już w latach 70 Amerykanie robili z niemi eksperymenta w zakresie wojenno - tajnem.
Kolejny news na zapchanie wolnej szpalty.

4 polubienia

Ja czytałam o amerykańskim…

2 polubienia

W latach 70. to informacja dostala się do publicznej wiadomości :wink:
Co Amerykanie wyczyniali jesli chodzi o wykorzystanie różnych organizmów żywych (pomijający broń biologiczną w postaci stonki :wink::stuck_out_tongue_winking_eye:) to pewnie nie wszystko odtajniono.
A news? Zapchajdziura z cyklu ruskie nawet delfiny krzywdzą.

3 polubienia

Amerykanie też używają oswojonych zwierząt do celów wojskowych. To chyba tańsze od zaawansowanej sztucznej inteligencji

2 polubienia

Zwierzęta w służbie wojny istnieją od starożytności.
Konie, słonie ptaki - głównie gołębie, psy, koty, myszy, szczury, nawet krokodyle i piranie, gdyby być aż nadto szczegółowem.

A ja zaraz zastosuję sobie kurczaka kulinarnie i przystępowywuję do robienia w sosie jego własnem. Piwo już do apetyta, a jakże, wypiłem, czas na czynności kucharskie… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Nie wszystko się sprawdza jeśli chodzi o zwierzaki. W gre wchodzi ich nieobliczalność jako autonomicznego systemu.
Natomiast poziom zaawansowania sztucznej inteligencji?
Uwazam, że w stosunku do stanu obecnego pojęcia AI (SI) się ciągle nadużywa. Net to jeszcze za mało, metaversum? Zjawisko socjologiczne, które bez człowieka się nie obejdzie.

2 polubienia