Myślicie, że w Polsce też by się ta historia skończyła?
Ale to przecież znaczy “niosący światło”…
Do momentu buntu, Lucyfer był ulubionym aniołem Boga i to On nadał mu to imię.
Nie mniej jednak, gdym miał syna, nie dałbym mu tego imienia.
Ja też nie, ale gusta są różne…
Ja też nie. Belzebub ładniejsze
Lucyfer to przeciez normalne imie, ja sie zasrtanawiam co by bylo jakby w Polsce rodzice chcieliby dziecku dac na imie Jezus Maria czy Maria Jezus? Egzorcyste urzednik by wezwal? Czy od razu biskupa, zeby lokal od nowa pokropic bo opetani prog przekroczyli?
Z tymi imionami to skaranie boskie i diabelskie do spolki. Jak sie dobrze zastanowic to kazde moze sie fatalnie kojarzyc, albo pomyslowosc rodzicow bywa problematyczna.
Dalbys dziecku na imie Wilk? A dwa lata temu rodzice w Hiszpanii wygrali w sadzie sprawe o prawo nadania dziecku imienia Lobo. I rosnie mlody wilczek. Co ciekawe zdaje sie juz ma towarzystwo, bo znaleźli sie nasladowcy.
Ci rodzice to jakieś przedpotopowe hibernatusy.Albo stopien głupoty przekracza nasze wyobrażenie,albo zachcialo sie zabawy/prowokacji.
To drugie w przeciwienstwie do Polski,jest na zachodzie dość rzadkie ale jesli mam uwierzyc ze Lucyfer to dla kogoś to samo co Staszek czy Mietek to szkoda wysiłku.
Jak juz tak bardzo chcą dziecko skrzywdzic to na drugie proponuje Belfegor.
Trzymam kciuki za rodziców małego Lucka
Będzie wataha.
Gorzej, jak ten Wilczek wyrośnie na wrażliwca. Taki Byczek Fernando
W gdobie gender, stawiania toalet dla "trzeciej " płci - może to i dobry pomysł. Może od razu nadawać dziecku imiona męsko-żeńskie, żeby nie ograniczać potomka, skoro sam może sobie w przyszłości wybrać płeć:)
Po sukcesie orłów Górskiego w 1974 spytano kibica, któremu niedługo miało się urodzić dziecko, jak da na imię temu dziecku?
– Jak się urodzi syn, to, oczywiście Robert, a jak córka, to Gadocha…
to nie dlatego sobie zazartowalam - w hiszpańskojęzycznej czesci swiata Jesús María i María Jesús to standardowe imiona dla chlopca i dziewczynki. Maryśka Jezus Montero Cuadrado jest pania ministrer od podatkow i rzecznikiem prasowym obecnego rzadu hiszpanskiego. na co dzien uzywa skrotu Marisu. jakby jeszcze przelumaczyc jej nazwiska? to Łowca Kwadratowy
Z tego, co się orientuję, nawet w Polsce można nadać chłopcu imię Maria. Oczywiście zazwyczaj jest to drugie imię i nawet jeden ze znanych polskich polityków właśnie tak się nazywa.
Można. Był na scenie politycznej taki chłopiec: Jan Maria Rokita. Ale czy wyrósł na faceta, to tylko jego żona wie
à propos: co się z nim teraz dzieje? Ktoś wie?
No prosze, Rokita.
A Lucyfera sie czepiaja…
https://www.google.com/amp/s/ksiazki.wp.pl/jan-maria-rokita-6149072255964801c%3Famp=1
No, nie! Nelli bez kapelusza :)))
Linku nie przeczytam, mam adbloka i nie zrezygnuję z niego Ale dziękuję za odpowiedź
Moze doszla do wniosku, ze od meza czyms sie musi odrozniac?
To co najwazniejsze w linku
Dziś pisze dla “Dziennika Polskiego” i “W Sieci”. Pojawia się też w TVN Biznes i Świat.
To może nie, ale np. Belzebub Maria Rokita ??? Skoro Jan Maria Rokita się udało…