Zaglądam tu czasem na krótko, czasem coś napiszę, o coś zapytam, ale wciąż czuję się tu jak w jakimś młynku, nie ogarniam tych funkcji, znudziło mi się czarne tło, nie wiem czym różni się NOWE od AKTUALNE, Przy NIEPRZECZYTANE mam (233), czy chodzi tu o 233 pytania, w których się nie udzielałam, czy to 233 pytania pojawiły się od mojej ostatniej aktywności? Wchodzę w dzwoneczek, czyli powiadomienia, a tam odsyła mnie do pytań z 2019 roku (w telefonie). Trochę brakuje mi powietrza, bo ciągle widzę pytanie "Słabo dzisiaj z pytaniami… No kurde marudzę, ale kto mi zabroni Czuję się zagubiona i czuję dyskomfort. Pokazują mi się odpowiedzi, a wolałabym wejść w pytanie główne i tam czytać lub coś napisać. Powinno być pytanie to pytanie, a odpowiedzi to odpowiedzi. Oczywiście moim zdaniem. … Doceniam całą pracę twórcy tego forum, ale tęsknię za dawnym czytelnym pytamy. Wiem jesteście tu cały czas i do głowy Wam nie przyjdzie spojrzeć na tę stronę z punktu widzenia kogoś, kto tu może się czuć przytłoczony, zagubiony, zdezorientowany lub po prostu lubiący klarowne i proste opcje.
aktualne to wszystkie pytania jakie zostaly tu zadane w kolejnosci ostatniej aktywnosci, czyli jak ktos zrobi wykopki archeologiczne i udzieli sie w pytaniu wskoczy ono na pierwsze miejsce.
nowe to pytania od ostatniej wizyty lub takie jakie nie zostaly przeczytane
natomiast po kliknieciu w awka w prawym gornym rogu masz wyszczegolnione - powiadomienia to, ze ktos zaregowal na Twój wpis lub odpowiedzial
odpowiedzi - to odpowiedzi - mozesz z tymi osobami klikajac w powiadomienie prowadzic rozmowe publicznie, system rozmowce zawiadomi o Twojej aktywnosci.
poczta to wiadomo. PW
czy ktos tu korzysta z czatu? nie wiem, ale w razie czego jest.
ludzik to Twoje sprawy porzadkowe - zapisane szkice odpowiedzi, ustawienia (tu mozesz zmienic tlo na jasne), wykaz z kim prowadzisz rozmowy na PW itp.
Po to jest Pytamy, żeby pytać
@Ajko, jak zaglądasz tu raz na ruski rok, to tak ci sie wydaje. Strona jest mniej zawiła niz FB może faktycznie ma za dużo jakichs zakładek, statysty, ale tak na prawdę nie sa one do niczego potrzebne.
Kiedyś szukałam gdzie jest zmiana tła i nie znalazłam
Eee,tam Dla mnie nieczytelna jest jedynie róznica miedzy wyświetlonymi tematami a przeczytanymi wpisami.W dodatku jest to chyba zupełnie zbędne.
Reszta jest ok. Zresztą,o co tu ma chodzić?
Otwierasz kompa i masz tematy.Ułożone tak że te z ostatnimi odpowiedziami,są na szczycie.Jak chcesz więcej to przewijasz.Ja to robie każdego dnia,najczęściej wtedy gdy chcę ominąć wspomniane przez Ciebie bzdety bez treści.Ale i z ciekawości by nic nie przegapić.
I to wszystko.A tło czy nieprzeczytane…Kompletnie mnie to nie interesuje.
Bardziej brakuje mi możliwości wyrażenia negatywnej opinii a także,od czasu do czasu,cl.Choć muszę przyznać że o wiele rzadziej niż na starym forum.
Mozesz kliknac zamiast w serduszko we flagę.
Z tym, że z tego tu raczej rzadko sie korzysta, poniewaz jest to jednoczesnie zgloszenie do moderacji. Ktora na ogół opinię przyklepuje czyli pytanie tak oznakowany wpis zostaje.
Ale ja nie chce usuwać czyichś opinii.Chce wyrazić swoją dezaprobate ale to nie znaczy że chce zabraniać komuś prawa głosu.Poza tym flagi niemal nie widać i nikogo to nie interesuje.W dawnym systemie,owo “za” i"przeciw"było fundamentalne i rozwiewało wątpliwości na temat tego,co kto myśli.
Teraz mamy system sprzyjający"lukrowaniu",czego prawdę mówiąc,w poważniejszych tematach,nie znoszę.
To prawda. Serduszka sa jakos widoczniejsze
Wbijaj częściej. Wtedy zaległości nie będzie tak dużo
No i nie widzę nigdzie w ustawieniach ZMIANY TŁA
W Ustawieniach w zakładce Interfejs.
Po kolei
Klikacz w swojego awka, potem w nicka. Pokazuje Ci sie profil - tam masz pasek funkcji, klikasz w takie kółko zębate i potem wyszukujesz interfejs - tam masz ustawienia motywu, wielkości czcionki i struktury powiadomień.
dzięki już poprawiłam
Dzięki już poprawiłam i teraz muszę się przyzwyczaić, bo biel aż bije po oczach
Ja gdzie się da na telefonie korzystam z ciemnego tła. Na lapku różnie.
Miałam cały czas ciemne, ale mnie już mocno zniechęcało do czytania.