Dla myślących nie powinno ulegać wątpliwości, że prawidłowo i mądrze

żylibyśmy, odżywiając się harmonijnie wyłącznie dojrzałymi, słodkimi owocami, aby posiadać strukturę organizmu jak ptaki.

Dla myślących nie ulega wątpliwości, że jesteś nieharmonijnym i szujowatym mikrobem ludzkim i ulegasz zbyt łatwo swym diabłom podskórnym.

A kto się takim urodził, ptakiem nie zostanie.

1 polubienie

A ja jestem przekonany, że może posiąść zdolność latania…

A ja jestem przekonany, że podle szujowata i nieharmonijna istota ludzka nie posiądzie zdolności samodzielnego latania.

Wszędzie wokoło nas jest tyle cudowności, że i taka musi być możliwa, w tym JEZUS i Jego uczniowie, na pewno ją posiedli.

Potomkowie dinozaurow? Nie wszystkie latają
Trzymanie ptakow w klatkach to barbarzyństwo. Jeśli juz to woliera :wink:

Niemniej jednak pozostaję przy swoim zdaniu.

1 polubienie

Rozumiem, rozumiem… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jednakowoż wolę ptaszka na wolności. :stuck_out_tongue:

2 polubienia

A marzenia, jak ptaki fruwają po niebie…

Sęk w tym, że większość marzeń jest nierealna do spełnienia, a cudów ni ma i nie będzie, tak jak kiedyś piniondzów u Rostowskiego… :joy: :rofl:

1 polubienie

Nawet zwierzęta mają tą sugestię w d… i są mięsożerne

3 polubienia

Ale w ramach harmonijności DSHN-u. Im to służy, ludziom nie.

Żadnej logiki

1 polubienie

Logika dystopia zalatuje

Odżywiając się wyłącznie dojrzałymi, słodkimi owocami, dostarczamy do organizmu ogromne ilości cukrów prostych (fruktozy), uniemożliwiając jednocześnie utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy. Efektem może być nawet cukrzyca.
Codzienny jadłospis powinien być zbilansowany i zawierać wszystkie potrzebne do rozwoju i prawidłowego funkcjonowania organizmu składniki. Białka, wapnia, magnezu, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wielu minerałów i mikroelementów oraz witamin z grupy D i B, nie znajdziemy w nawet najbardziej wyszukanych owocach.
Spożywanie owoców jest ważne, zgadza się, jednak nie powinny one stanowić podstawy wyżywienia, a jedynie dodatek.
Wiedzą o tym nawet diabły podskórne, tkwiące pod skórą każdego ludzia.

.aby życie miało smaczek, raz schabowy, raz kabaczek. :yum:

3 polubienia

Kolego rozmaitosc darow bozych to jest to. Owszem mozna jesc pasze mniej lub bardziej tresciwa, ale wtedy garść tabletek suplementow na radosny poranek.

Mniej treściwa pasza + garść suplementów nie zastąpi zbilansowanej diety, opartej na naturalnych, świeżych produktach. Opis suplementu zazwyczaj zawiera informacje o cudownym działaniu specyfiku, ale poczciwy Kowalski nie jest w stanie tego zweryfikować.
Słowo pisane należy traktować z dystansem i nie głaskać napisu #DUPA# na drewnianym płocie, bo drzazga w dłoni utkwi.

2 polubienia

I tu wniosek jest jeden, aby dieta była zdrowa, należy ją uzupełniać piwem… :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Wszyscy jesteśmy szkodnikami dla tej planety

1 polubienie