Dla wszystkich którzy lubią PIOSENKI!

a nie euro-wizje :face_with_raised_eyebrow:

Rita Coolidge..Dziewczyna i żona Krisa Kristoffersona.Ten hit napisał w połowie lat 70-tych,Boz Scaggs

Stevie Wonder-Overjoyed

Nilsson-Without You

Jeden z najwiekszych hitów wszelkich imprez z lat 70/80

M.Albert i…podobnie.Plus Lato z radiem i letnie emocje :laughing:

Tu chyba komentarza nie trzeba.A kogo wtedy na świecie nie było,niech żałuje

Adriano Celentano i piosenka napisana przez Paolo Conte…

Francoise Hardy…

I na koniec,Jeanette

Widzicie różnicę czy dalej tygodniowy amok eurowizyjny?

Od razu amok?
A z tym Adriano Celentano to mi sie przypomnialo…
Jedziemy zimą przez Wlochy. Z jedndj stony morze z drugiej blizej nieokreslone ruiny szklarni i inspektow. W duzej ilości. Dojezdzamy do San Remo i jakies zacmienie umyslowe. Zaczelam sie głośno zastanawiac co to jest z tym krajobrazem. Usmiali sie, przeciez jestes na Costa dei Fiori.
Tyle, ze czasy kiedy powstala ta nazwa juz dawno minęły. Zostaly smutne resztki.
Z festiwalu ponoc tez juz niewiele?
W koncu skojarzylam… :rofl::rofl::rofl:
Choc tradycja zacna to wzorowana na nim Eurowizja pokazuje najczesciej jak ideal moze siegnac bruku…

I to jest, kurna, muzyka!!! :+1:

Wszystko co tu zapodałeś towarzyszyło mi w moim życiu. Płyty, kasety, czasem radio, wszelakie imprezy, szafy grające…

Jeśli chodzi o Eurowizję, to od lat 90 nie podlegam żadnym amokom ponieważ pod koniec ostatniego stulecia, owo “wydarzenia artystyczne” zaczęły wzbudzać u mnie takie zainteresowanie, jak krowie placki gdzieś na pastwiskach. Coś kiedyś słyszałem o jakiejś brodatej kiełbasie, dochodziły mnie płacze o niesprawiedliwym traktowaniu reprezentantów Polski ale jakoś tak mgliście.

Jakbyś dołożył Deep Purple do tego co już dla mnie masz, byłbym bardzo wdzięczny. Biorę wszystko w ciemno co byś dla mnie miał. :grinning_face:

Akurat Purpli na cd,chwilowo nie mam nic co by bylo ponad własną kolekcją.Ale nie martw się,Dwa stosy już na Ciebie czekają.Co do ceny tego drugiego,z pewnością się dogadamy.Aż sie zdziwisz…
A wracając do powyższej playlisty…
Byłbym w stanie stworzyć podobnych przynajmniej kilkanaście.Przecież tu,ledwie dałem do zasłyszenia że pięknie we Wloszech i we Francji śpiewano… :grinning_face_with_smiling_eyes:

Mi sie kaze logowac, zeby potwierdzic, ze nie jestem botem :frowning: Czy ja wygladam na bota?

Mnie tak niedawno wybotowali z fb.

Wspomniałem o nich bo w ostatnią sobotę w radio u mnie puścili godzinkę z nimi i mam niedosyt, ze tak mało. Coś ostatnio mnie naszło na ten rodzaj muzyki. Mniejsza o większość. I tak się cieszę z tego co tam dla mnie przyszykowałeś.

Godzina z zespołem…Po prostu klasyka ciekawego radia.W ten sposób kiedyś na Trójce,ktoś raczył zapoznać mnie z Budgie…
Po tym programie,chodziłem jak po mocnej lufie :grin:

I o to chodzi! :+1: :+1: :+1: