Dlaczego artyści nie oszczędzają?

Najbardziej przeraża mnie to iz nikt nie rozumie po raz kolejny tego co mowi Kazik.Jak rząd komus daje to znaczy ze komuś innemu zabiera.Taka jest nasza rzeczywistość i dlatego nic mnie tak nie WNERWIA gdy w ogóle slysze jak ktoś mówi"prawica".W Polsce nie ma czegoś takiego.A juz zupelnie nigdy nie bylo u władzy.

7 polubień

Eee, bo ta prawica coskolwiek leworeczna jest.

2 polubienia

W końcu nie dostali bo się Glinski wstrzymal

Bardzo mi się spodobała wypowiedź Kazika. Brawo! Wielki szacunek. Bo i prawdę powiedział.

5 polubień

Kiedys pisal fantastyczne felietony do piatkowych magazynów GW.Miedzy innymi na ten temat…

2 polubienia

Analogię widzę, ale to nie zmienia faktu, że jestem zniesmaczona tym językiem. Od ludzi kultury wymagać się powinna własnie kultury (kultury języka też) i to bez względu na przynależność partyjną, czy poglądy polityczne.
Jak powinny być dzielone? Nie wiem. Nie wiem jakie kryteria przyjęto, ale kwoty dotacji dla poszczególnych osób szokują.
A propos dotacji. Znajoma kwiaciarka dostała ponad 100 tys dofinansowania w ramach tarczy. Teraz chodzi i skarży się znajomym, że nie ma z czego zapłacić podatku od tej dotacji. A przecież zawsze może zwrócić dotację i uniknie płacenia podatku :slight_smile:
P.s. Ja wcale nie twierdzę, że ktoś nie powinien dostać. Szokują mnie kwoty i język celebrytów.
P.s.2 A co by było, gdyby nikt z nich nie dostał dotacji? Pomarliby z głodu, czy poszukali innej pracy?

2 polubienia

@collins02 Jakoś do nas nie dociera, że pieniądze w budżecie to nasza wspólna kasa…

3 polubienia

Wyszarpywanie tej kasy to zachowanie szakali nad padlina…Obserwuje to od stanu wojennego,gdy po tzw. dary z zagranicy,ustawiali sie bardzo czesto wlasciciele najdrozszych samochodow :face_with_raised_eyebrow:
To sie nazywa cwaniactwo.Byc szybszym i zabrac innym.To dopiero jest cnota!!!
Jest sie potem czym chwalic a takiemu skunksowi wydaje sie ze jest" mezczyzna" na wzor tych co przynosili mieso z polowania…
Biorac pod uwage ze niektore samce wychowywane w duchu macho,pozostaja srednio rozwinietymi dziecmi do konca zycia,pozostaje widokowi takiego humanoida,dorysowac jeszcze tylko puszke piwa w lapie :exploding_head:

3 polubienia

Ja się nie wypowiadałem w kwestii kto, komu, ile. Chodziło mi o problem politycznego uwarunkowania przyznawania dotacji.

2 polubienia

Co do darów zagranicznych w czasie stanu wojennego, to wiem coś o tym, bo rozwoziłem je, Żukiem w ramach wolontariatu i nic z tego nie miałem. Rozwoziłem od Sopotu po Szczecin. Pierwszymi biorcami byli proboszczowie parafii, w których te dary rozładowywałem. A zaczynało się od Jankowskiego.

Pod tym, co napisał @collins02 podpisuję się.

4 polubienia

Przede wszystkim,okazaloby sie na ile sa artystami.
Z drugiej strony prowadzenie teatru w kraju w ktorym placi sie podatki zachodnie a zarabia sie 7 lub moze nawet 8 razy mniej [srednio],jest wlasciwie aktem heroizmu.
Nie dziwie sie ze ludzie wychowani w komunie,innych “rzeczywistosci” nie dostrzegaja ale byl juz chyba czas by zrozumiec ze fiskalizm w polaczeniu z rabukniem socjalistycznym czyli to co wytlumaczyl wspaniale Kazik,moze wykonczyc kazdego.

1 polubienie

U nas kiedyś reporterzy się ustawili pod Food Bankiem i filmowali podjeżdżające samochody. Często bardzo dobrej klasy. Ja rozumiem, że ktoś może kupić dobre auto i stracić pracę, raty trzeba płacić, a samochód po opuszczeniu parkingu dilera jest o 20% tańszy, ale raczej nie powinno to być nagminne zjawisko. Tymczasem widują pod bankami żywności ciągle te same, całkiem niezłe samochody.

Miałem też kolegę, który kiedyś dorabiał jeżdżąc na taksówce. Opowiadał, jak to różni cwaniacy popularnie zwani tu “white trash” zamawiali taksówkę, jechali pod urząd, pobierali czek z zapomogą, od razu do monopolowego, potem do banku żywnościowego, w końcu do domu, zostawiali mu np. $5-8 napiwku, żeby poczuć się dobrze i świętowali potem do następnego czeku :wink:

3 polubienia

Ja nie widzę politycznego uwarunkowania. Miałam znacznie lepsze zdanie o Jandzie, tym wywiadem straciła nie ze względu na to co mówiła, ale jak mówiła. Zawsze tłumaczyłam młodym, że to jak się mówi, jakich słów dobiera ma duże znaczenie w odbiorze. I tyle. Nie ma tu polityki, tylko moja niezgoda na publiczne wulgaryzmy z ust autorytetów.

2 polubienia

Janda zrobiła porażkę. Gliński jest dnem. Pozdrawiam. :wink:

3 polubienia

Bosze

1 polubienie

To ten od obs…nych w kropki majteczek?

Skończony poołgłoowek.Do tego arogant.No ale wladza wyniosła na ołtarze wiec korzysta…Powinien grac w latach wczesnych,50-tych.To byl czas dla takich soc…

3 polubienia