Dlaczego głosuję na..?

Przeciętny Polak nie prowadzi dyskusji na temat wiary czy polityki , najczęściej wygląda to tak …
Kurde , muszę jutro dziecku kupić nowe buty i jakieś dodatkowe portki na dupę a pech chciał , że pralka się popsuła , chyba zacznę ręcznie prać bo dwa dni temu dostałam rozliczenie za prąd , mam wyższe stawki :cry: z czego mam zapłacić jak zarobki stoją w miejscu , bez kredytu się nie obejdzie … Taki wyborca wiadomo za kim pójdzie , za 500+ .

1 polubienie

Od ponad 40 lat mieszkam w blokach ( różnych miastach) mam bardzo dużo znajomych , rodzinę , bardzo szybko nawiazuję kontakty z ludźmi , każdy z nich ma inna sytuację finansową , zdecydowana większość ma gdzieś politykę , interesują się zasobnoscią konta osobistego i wydatkami.

2 polubienia

@okonek rozmawiają , nie jest tak źle , odkąd zaczęłam jeździć autobusem do pracy , poznałam wiele nowych osób , co mnie ominęło kiedy tyłek woziłam tylko samochodem .

2 polubienia

Swietnie. A ilu z nich nie ma konta?

Teraz każdy ma , jeśli nie , to kasę dostarcza listonosz.

W takim razie dalej obracasz sie wsrod ludzi, ktorzy maja te same rzeczy. Moze jedni maja wiecej a drudzy mniej, ale maja. A sprobuj utrzymac swoj obecny styl zycia bez konta… :wink: Szybko sie przekonasz, ze to znacznie trudniejsze, a do niektorych rzeczy samo posiadanie pieniedzy po prostu nie wystarcza.

1 polubienie

Jak mam mieć mało pieniędzy na koncie, to wolę dużo bez konta. :roll_eyes::smile:

To nie czas i miejsce żeby się rozpisywać na temat mojej pomocy biedakom…
To Ci powinno wystarczyć , że znam ludzi z różnych środowisk.

A myślałem że dziś tylko ja wypaliłem za dużo trawy :wink:

2 polubienia

medycznej? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Głosuję bo wyrosłam w XX wieku i kazali z chorągiewką na pochody chodzić i na wybory też,
głosuję,bo mam polskie obywatelstwo i swoje prawa obywatelskie też,
głosuję bo może jeśli nie zagłosuję to mnie do trzeciego śortu wyrzucą,o ile już mnie tam nie ma,
głosuję,bo lubię sobie popatrzeć,kto tam będzie w komisji siedział,
głosuję -bo jeszcze nikt mi tego nie zabronił!
/a na kogo?NIE POWIEM ! :innocent:/

2 polubienia

Podoba mi się Twój “króliczy” tok rozumowania …:neutral_face:

No i dobra. Ale zdajesz sobie sprawe, ze nie musze wierzyc na slowo nieznanym mi osobiscie ludziom z forum internetowego… :wink:

1 polubienie

A Ty @Wabbit , że ja nie zamierzam nikogo uzmysłowić , kim naprawdę jestem :grin:

Głosuje na…, bo nie na złodziejow.

…w tym również nie muszę ci wierzyć na słowo, że wiesz kim naprawdę jesteś… :wink:

a w tym czasie twoja ręka głosuje na… ? :wink:

1 polubienie

Też nie na złodzieja… xd

Coraz rzadziej…Ale sa i takie srodowiska.Choc oczywiscie nie widac tego na przystankach:))

1 polubienie

o ty chyba tylko na Świadków Jehowy możesz głosować!