na pytanie - po co istniejemy?
Potem dodam moją odpowiedź jednozdaniową na to pytaniehttps://youtu.be/Ch-cQj6wC4g
Ktoś chciał mi namieszać w bardzo wartościowym pytaniu, i namieszał, więc pytanie do usunięcia
na pytanie - po co istniejemy?
Potem dodam moją odpowiedź jednozdaniową na to pytaniehttps://youtu.be/Ch-cQj6wC4g
Ktoś chciał mi namieszać w bardzo wartościowym pytaniu, i namieszał, więc pytanie do usunięcia
..kontynenty
Dobrze, że Albertowi mózg post humanum ukradli, bo nie wiem, co on by sobie o tym pomyślał
Ogólną teorię względności na nowo trzeba byłoby wymyślać ![]()
Ja tozumiem, ze noc z 12 na 13 grudnia to jakas trefna?
Ale o czym Wy piszecie? Kontynety to wymysil
naukowiec Kontinentow. Zeby ruskie mogli zaczac myśleć globalnie.
Celebrujemy rocznicę wprowadzenia stanu wojennego w PRL.
Co w tym złego ?
![]()
A ja tam wolę sw. Łucję dnia zaczyna przybywać.
Wbrew popularnemu przekonaniu, że dopiero w przesilenie zimowe. Dobra i sekunda…
Poważnie?
Eh, te naukowce
We wszystko swe łapy muszą wsadzić i kalkulując sfer niebieskich obroty, tajemnice wszechświata wyjawiać.
Ponoc przybywa. Sekunde pozniej Slonce zachodzi… Ale kto w czasach Stonehenge z zegarkiem po polu biegał?
Nikt nie biegał, bo tarczą zegara była okrągła kamienna konstrukcja, a wskazówką Słońce.
Wprawdzie sekundnika nie zainstalowano, ale dzięki obserwacji pozycji Słońca w stosunku do odpowiednich punktów kamiennego okręgu,wiadomo było, kiedy zaczyna się wiosną czas siewów oraz kiedy tteściowa Alicja ma imieniny ![]()
![]()
Moja mama Alicja obchodziła imieniny 21 czerwca. Tez ładna kosmicznie data.
A wykaz odrobinę poczucia humoru.
Stonehange i inne ogolnie, na pewno nie pierwsze obserwatoria budowano z solidnego kamienia i zwykle byly to obiekty wielozadaniowe, wiedza zawsze byla towarem, nawet jesli mocno wymieszana z przesadami i produktami ludzkiej wyobrazni.
A, ze pod każdą dlugoscia i szerokoscia geograficzna tej wiedzy potrzebowano?
Mysle, ze tego bylo wiecej, bo to nie tylko w Europie przeciez. Tylko material budowlany w cenie, wiec w duzym stopniu, wraz z innymi metodami pomiaru i zapomnieniem jak sie tym poslugiwac tym ulegl recyklingowi.
Patrz jaki przypadek, Alicja Majewska też ![]()
.i ta z Krainy Czarów też.
Jesteśmy błędem ewolucji albo nieudanym eksperymentem
Ta z Krainy Czarów to jako postac kultury amglosaskiej to pewnie urodziny obchodzila?
Popijajac herbatke z grzybków dostarczonych przez uczynnego pana Gąsienicę, prowadzac rozmowy z Szalonym Kapelusznikiem & Co i głaszcząc osowialego nagle kota z Cheshire.
To od piwa tak jest
oj jeżu…
I Ty w to wierzysz, że są to słowa Einsteina?
@benasek nam rozjaśni …bo kolega watkodawca już majaczy w weekendzie cudów ![]()