Ze gruba, że za chuda, że taka stara, brzydka, garbata…
Nie wszyscy.
Tylko ci mocno zakompleksieni i nieszczesliwi.
Ja akurat tego nie znoszę!
Masz rację: im więcej ktoś ma kompleksów tym zjadliwiej się zachowuje!
Bo częściej razi nas (a więc zwraca naszą uwagę) coś, co nam nie pasuje do naszej wizji (bardzo uładzonej). Jak ktoś jest piękny i idealny, to jest dla nas właściwym (bo prszyjemnym dla oka) wypełnieniem przestrzeni.
Tak myślę
Tylko z ta estetyka wypelniania przestrzeni bywa roznie
Stereotypowe marudzenie stereotypowego Polaka: za zimno, za ciepło, za w sam raz xD
niezupelnie, jest wielu ludzi, dla ktorych obgadywanie blizniego i sasiedzkie intrygi sa sensem zycia. nie tylko w Polsce.
a jedna ceche zauwazylam maja wspolna - zawsze jakis ukochany serial najlepiej latynoski lub turecki. czasem wiecej niz jeden - a wtedy moj szacunek - ze im sie to nie pomyli kto z kim w w ktorym serialu?
Żeby się dowartościować
To samo chciałam napisać.
Ciekawe to wiele wyjasnia. Nie wpadłam na to jakoś, pewnie dlatego że to zjawisko było mi obce od tej strony.
To jest, moim zdaniem powód: “on ma gorzej!”.
Zawiść bywa chyba najczesciej motorem napedowym…Nie mam ostatnio za wiele okazji by stykać [sic!] sie z ludzmi ale lektura tzw.opinii na wp. jak zwykle i to od lat,przeraża…
Poza tym myśle ze to nie jest tak do końca.Sam wole sie skupiac na pieknej stronie zycia,o ile mnie ktos nie sprowokuje…
Jeden z ostatnich zakupow przed zamknieciem pewnego second handu to…album z fotosami Claudii Cardinale.Ona dla mnie była zawsze niczym piekno absolutne!I ciesze sie ze mam cos takiego…Za glupie 2 funty
Ja parę lat temu w takim sacond handzie wygrzebałam kasetę Achtung Baby U2 - lezy właśnie na biurku i patrze na nią z sentymentem.
Mam te plyte…Ale uwaga!Podobno renesans kaset ma miejsce!
Masz na czym sluchac?
Łoł, mam ale słabej jakości magnetofon. W zasadzie słuchałam jej wtedy gdy nie miałam neta, a trzeba było czymś zabić ciszę.
Okazja aby sie pochwalic…Moj Akai w domu,z rocznika ok. 1986-7,wciaz gra!
Wtedy jeszcze robiono sprzet dla ludzi a nie na wymiane.
Przy kasetach pracowalem prawie 7 lat.Jakby co to zawsze naprawie.Chyba ze sie taśma wkreciła
Ani razu mi nic nie wciągnęło jest jak nówka choć ma drugie życie, właśnie słucham ( z yt) i wracam do wspomnień.
Przyznaje sie,ja negatywnie oceniam zapatrzone w siebie maszkarony,ktorym sie wydaje,ze sa super piekne,no i oczywiscie super madre.Dzieki udogodnieniom technicznym,czyli botox w co sie da i na ile kasy starczy.O klonowanych brwiach,rzesach i pazurach zgodnie z duchem czasu juz nie wspomne.
Świete slowa!