Przsstan juz się powtarzac jak zdarta plyta.
Ty to wymyśliłeś? Czy to znaczy, że Ty sam w to nie wierzysz?
Może użyłem niefortunnego sformułowania, bo lepsze byloby “naglośniłem” zamiast wymyśliłem, choć to rzekome nagłośnienie byłoby wielką przesadą.
Słownik języka polskiego PWN
wymyślić — wymyślać
1. «wpaść na jakiś pomysł»
2. «uroić coś sobie»
To by się zgadzało
Jeszcze nie użyłeś terminu: wymyślić, czyli rozwiązać istotne problemy. Na pewno chciałbyś żyć w rozumieniu najważniejszych kwestii, jak ja, nie musząc polegać na ograniczonych ekspertach. No ale może Ci nie być to dane, jeśli nie podejdziesz do najistotniejszych zagadnień z odpowiednim zacięciem, determinacją, ambicją. Tak musiałbyś podejść do rodzenia Księżyców, Planet, Gwiazd.
Pobożne życzenie. Ja jedynie cytuję, jak słownik języka polskiego definiuje „wymyślanie”
Jeszcze można komuś nawymyslać, że nie myśli a wymyśla.
Ciekawiłoby mnie, czy stać by Cię było na podanie tu swego wieku, jako że przyjmuje się, iż kobiety nim się nie chwalą? Ja np mam 75 lat i 8 miesięcy.
Byl taki dowcip o KGB i Łubiance…
Musiał się przewinąć poza mną…
Pyta sie przesluchujacy przesluchiwanego.
-Ile masz lat?
-40
-no i wystarczy.
W oryginale byl nieco bardziej rozbudowany i zawsze opowiadany po rosyjsku.
Wymyśliłem, czyli ustaliłem ponad całą ludzką naukę, choć to nie było trudne.
Masz rację, że nieraz zdarzają mi się zbyt bliskie treści podobne, niezależnie od podobnych tematyk.
Naprawdę ciekawiłby mnie wiek osoby o Twoim intelekcie, nawet stan Twojego zdrowia, choć to już mniej, bo niełatwo mieć dobre zdrowie, a kobietom to ostatnie powinno być trudniejsze, niż mężczyzn, aż dziw, że tak nie jest, i przeciętnie kobiety żyją ponad 5 lat dłużej.