Dlaczego Majowie nie mieliby mieć racji?

Przsstan juz się powtarzac jak zdarta plyta.

2 polubienia

Ty to wymyśliłeś? Czy to znaczy, że Ty sam w to nie wierzysz?

2 polubienia

Może użyłem niefortunnego sformułowania, bo lepsze byloby “naglośniłem” zamiast wymyśliłem, choć to rzekome nagłośnienie byłoby wielką przesadą.

1 polubienie

Słownik języka polskiego PWN

wymyślić — wymyślać

1. «wpaść na jakiś pomysł»

2. «uroić coś sobie»

To by się zgadzało :wink:

3 polubienia

Jeszcze nie użyłeś terminu: wymyślić, czyli rozwiązać istotne problemy. Na pewno chciałbyś żyć w rozumieniu najważniejszych kwestii, jak ja, nie musząc polegać na ograniczonych ekspertach. No ale może Ci nie być to dane, jeśli nie podejdziesz do najistotniejszych zagadnień z odpowiednim zacięciem, determinacją, ambicją. Tak musiałbyś podejść do rodzenia Księżyców, Planet, Gwiazd.

Pobożne życzenie. Ja jedynie cytuję, jak słownik języka polskiego definiuje „wymyślanie”

Jeszcze można komuś nawymyslać, że nie myśli a wymyśla. :crazy_face:

2 polubienia

Ciekawiłoby mnie, czy stać by Cię było na podanie tu swego wieku, jako że przyjmuje się, iż kobiety nim się nie chwalą? Ja np mam 75 lat i 8 miesięcy.

Byl taki dowcip o KGB i Łubiance…

Musiał się przewinąć poza mną…

Pyta sie przesluchujacy przesluchiwanego.
-Ile masz lat?
-40
-no i wystarczy.
W oryginale byl nieco bardziej rozbudowany i zawsze opowiadany po rosyjsku.

2 polubienia

Wymyśliłem, czyli ustaliłem ponad całą ludzką naukę, choć to nie było trudne.

1 polubienie

Masz rację, że nieraz zdarzają mi się zbyt bliskie treści podobne, niezależnie od podobnych tematyk.

Naprawdę ciekawiłby mnie wiek osoby o Twoim intelekcie, nawet stan Twojego zdrowia, choć to już mniej, bo niełatwo mieć dobre zdrowie, a kobietom to ostatnie powinno być trudniejsze, niż mężczyzn, aż dziw, że tak nie jest, i przeciętnie kobiety żyją ponad 5 lat dłużej.